Puljani nezainteresirani za statiranje u spotu

Detalj s audicije za Oranginu (S. Z. T.)
Detalj s audicije za Oranginu (S. Z. T.)

Proteklog vikenda, subotu i nedjelju, tijekom cijelog dana ekipa produkcijske kuće Bas production iz Slovenije čekala je u Domu sportova Mate Parlov zainteresirane Puljane koji bi statirali tijekom snimanja reklame za Oranginu. Ta će se reklama snimati u Puli 4, 5. i 6. svibnja. Kako su naveli u ciljanom pozivu udrugama, poput pulskih mažoretkinja, studija Zaro, OKUD-a Istra i sličnih, za tu priliku potrebno im je 300 statista za prvi dan, 150 za drugi i 50 za treći dan snimanja. Snimanje će se održavati prva dva dana u Areni, a teći na lokaciji Katarina - Monumenti.

- Na žalost, nije prošlo dobro. Mi trebamo 300 statista, a javilo nam ih se 15, rekla nam je prvi dan Aleša iz UniCastinga. Situacija se donekle popravila u nedjelju, iako još uvijek nedostatno jer se ukupno javilo 80-ak zainteresiranih osoba za statiranje.

- Svi zainteresirani mogu nam se javiti e-mailom i to što prije. Adresa je [email protected]. Treba popuniti prijavnicu koju ne trebaju slati već je mogu fotografirati, ako se vidi dovoljno čitko, i poslati kao fotografiju. Treba priložiti i fotografiju osobe koja ne mora biti profesionalno napravljena već se treba vidjeti lice i cijela postura tijela, rekla nam je nadalje Aleša te dala i pisani obrazac koji se treba popuniti.

Zainteresirani moraju biti punoljetne osobe, od 18 do 65 godina, a na prijavnici je, između ostalog, potrebno naznačiti hobije i vještine, glumačka iskustva, članstvo u nekoj udruzi, posebnosti kao što su tetovaže, pirsinzi, bolesti, alergije ili astma, imaju li zainteresirani blizance te odgovoriti na pitanja je li osoba spremna skočiti s visine od 2,80 na 0,5 metara strunjače te skakati u more za potrebe snimanja nekoliko puta tijekom dana.

U prijavnici se traži da osoba navede kada joj odgovara vrijeme snimanja, ima li vremena za probu kostima te za vježbanje skoka s visine koje će se održati u nedjelju 3. svibnja. Uz adresu treba navesti i kontakt broj telefona i e-mail te broj konfekcije i veličinu obuće. Zanimljivo je navesti da se za statiranje dobiva i honorar koji ovisi o zadatku. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter