Pula: Učenici darivali beskućnike keksima i kolačima

Učenici pripremaju kolače za beskućnike (N. LAZAREVIĆ)
Učenici pripremaju kolače za beskućnike (N. LAZAREVIĆ)

Učenici Medicinske škole Pula posjetili su u četvrtak korisnike Prihvatilišta za beskućnike Pula te ih darivali s više od deset kilograma kolačića. Kako doznajemo od učenice Irene Grgić, predsjednice Vijeća učenika Medicinske škole, Vijeće učenika pokrenulo je akciju "Slatki blagdani" u suradnji s pedagoginjom škole, a intencija im je bila da u ove predblagdansko vrijeme svojom gestom razvesele one kojima je to najpotrebnije.

- Jako puno učenika i učenica, njihovim mama i nona se uključilo u akciju i vrijedno peklo kolače i keksiće tako da se skupilo doista puno toga, navela nam je Irena dok su učenici unosili kutije pune kolača. Dijelom će se, kako doznajemo, zasladiti sami korisnici, a dio će prodavati po simboličnim cijenama na svom štandu u vrtu Doma hrvatskih branitelja u sklopu Božićnog sajma kreativnosti. Stoga svi kojim im želite pomoći možete na štandu kupiti kolačiće ili neku drugu ručno rađenu sitnicu. Odat ćemo vam jednu tajnu - dio prihoda štićenici Prihvatilišta odlučili su donirati za psa Medu koji je kod njih na čuvanju te ga odvesti na frizuru.

- Ovim se putem zahvaljujemo svim donatorima koji su nas se sjetili, od djelatnika Transcoma, vrtića Sunčica i Histrići, učenika Škole za odgoj i obrazovanje, Inner Wheel kluba Pula ali i svih građana koji nam donose individualne donacije, navela nam je djelatnica Prihvatilišta Matea Vlaho dodajući kako im uvijek nedostaje trajna hrana za doručak ili večeru jer u Prihvatilištu korisnici imaju osigurani ručak. Nakon donacije učenici su razgledali prihvatilište te se zadržali u druženju s beskućnicima. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter