Pula: U rupi kamenoloma Max planiran trgovački centar

Kamenolom Max na Stoji (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Kamenolom Max na Stoji (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Do sutra traje javna rasprava o ciljanim izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Pule (GUP) te Urbanističkog plana uređenja (UPU) "Max Stoja". Tada je krajnji rok za dostavu svih primjedbi, prijedloga i/ili mišljenja na izložene prijedloge izmjena i dopuna planova.

Zainteresirani mogu svoje primjedbe, prijedloge i/ili mišljenja dostaviti u pisanom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2 ili u elektroničkom obliku na adresu [email protected] najkasnije do utorka da bi mogle biti predmetom obrade u sklopu izvješća o provedenoj javnoj raspravi.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje Grada Pule, Forum 2/1 ili na telefon 371-806. Uvid u prijedloge izmjena i dopuna ovih planova moguć je na službenim web-stranicama Grada Pule.

Plan je izradila tvrtke Urbanistica,a glavne značajke promjena su, tvrde iz Grada Pule, uz planske pretpostavke za realizaciju projekta uređenja Trga kralja Tomislava, izmjene za zonu Max Stoja.

Vlasnik zemljišta na Max Stoji je tvrtka Istra cement nekretnine, koja je nakon analize isplativosti i financijske izvedivosti zatražila određene promjene kroz izradu projektne dokumentacije.

- Investitor je nakon svoje analize zatražio promjene određenih parametra, a sve zbog svog projekta izgradnje višeetažnog trgovačkog centra na ovoj lokaciji. Da bi im projekt bio isplativ zatražili su povećanje visine trgovačkog centra i planiranje prometnice na južnoj strani zone koja bi bila ulaz u trgovački centar, kao i manje izmjene prometnih rješenja unutar zone, kaže Giordano Škuflić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter