Pula: Skriveno blago Verude

Učenici su se, uz humanitarni rad, i dobro zabavili (B. PETROVIĆ)
Učenici su se, uz humanitarni rad, i dobro zabavili (B. PETROVIĆ)

Da plemeniti cilj uvijek pada na plodno tlo pokazali su brojni ljudi dobre volje koji su se u petak okupili na četvrtoj po redu humanitarnoj manifestaciji "Skriveno blago Verude" u istoimenoj školi.

Kako doznajemo od profesorice Tee Šiško, koordinatorice akcije, povod ovom humanitarnom projektu bio je učenik ove škole koji je bolovao od mišićne distrofije, a kojemu su trebala nova kolica.

- Na njegov rođendan odlučili smo organizirati aukciju učeničkih radova. Akcija je bila uspješna te smo skupili dovoljno za njih. Nažalost, bolest je bila jača, on je preminuo, no u sjećanje na njega naši učenici svake godine organiziraju istu humanitarnu akciju ne bi li pomogli drugoj bolesnoj djeci, rekla nam je Šiško, ponosna što se akcija svake godine sve više širi.

Ove se godine tako u nju uključilo čak 15-ak vanjskih sudionika, a svi su nastupali besplatno.

Osim humanitarne prodaje učeničkih radova, koje su marljivo izrađivali proteklih mjeseci, za posjetitelje je bio priređen i bogat program u kojem su nastupili The Night Express, mađioničar Stefano, Čarobna frula, Dino Čordaš, Birikina, članovi Udruge Naš san njihov osmijeh, zatim Zemlja zabave, Sense and dance i AB Original.

Brojni posjetitelji mogli su uživati i u zumbi za djecu, radionicama izrade frizura, slastica, origamija i znanstvenoj radionici.

- Zahvaljujem svim ljudima koji su nam pomogli, prijateljima i sudionicima koji su obogatili akciju, a posebno učenicima škole Veruda i Društvu distrofičara, navela je Šiško. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter