Pula: Širenje terasa i preslagivanje stolova

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Odlukom o kriterijima za korištenje javnih površina namijenjenih organiziranju terasa ugostiteljskih objekata, gradonačelnik Pule odobrio je da se neke vanjske terase mijenjaju i dopunjuju novim površinama te da se prošire postojeće površine namijenjene organiziranju terasa ugostiteljskih objekata na nekim lokacijama.

Riječ je o objektima čije će se terase proširiti na lokacijama Sv. Polikarp-Sisplac (Gortanova uvala), Veruda-Vidikovac (Tomassinijeva ulica), Šijana-Monvidal (Valturska ulica), Flanatička ulica (Fontička ulica), Portarata, Danteov trg-Clerisseauova ulica, Prolaz sv. Nikole, Forum-Kapitolinski trg (Flaciusova ulica), Kandlerova ulica-Katedrala i Kandlerova ulica.

U Fontičkoj su ulici, primjerice, odobreni novi kvadrati za terase, ali su neki postojeći brisani pa će zapravo doći do preslagivanja stolova u toj ulici. Novi dodatak terase dobit će i objekt u Gortanovoj uvali, potom dva lokala koji terase imaju na Trgu Portarata, a novim terasama nadopunit će se i Danteov trg.

Ugostiteljski objekt u Prolazu sv. Nikole dobit će također terasu na dijelu javne površine na križanju s Ulicom Sergijevaca, a novi su kvadrati terasa planirani i oko Foruma, točnije Gradske palače te duž Kandlerove ulice.

Kako piše u obrazloženju, ove izmjene i dopune gradske odluke inicirane su zahtjevima zainteresiranih stranaka koje su se pisanim putem obratile Gradu i tražile veće terase. Na sjednicama održanim 26. lipnja i 18. srpnja raspravljalo se o tim zahtjevima, a za tu je svrhu imenovano posebno povjerenstvo. Po razmatranju svih elemenata i kriterija propisanih važećom odlukom, povjerenstvo je predložilo da se tražene površine odobre te su u tom smislu i predložili gradonačelniku donošenje ovakvih izmjena i dopuna. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter