Pula ruši rekorde noćenja i posjećenosti

Pula je jedna od najboljih svjetskih destinacija (D. MEMEDOVIĆ)
Pula je jedna od najboljih svjetskih destinacija (D. MEMEDOVIĆ)

U 2016. godini Pulu je posjetilo 353.523 turista koji su ostvarili 1.801.2013 noćenja što u odnosu na 2015. godinu predstavlja povećanje od čak 17 posto u dolascima i 11 posto u broju noćenja. Po broju noćenja broj domaćih gostiju povećan je za 15 posto, dok je čak za 20 posto povećan broj noćenja gostiju iz Velike Britanije. Dio je to uspješnih rezultata ukupnog turističkog prometa u Puli u prošloj godini koji su predstavljeni na današnjoj Skupštini Turističke zajednice Grada Pule.

Pulski gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima koji su rezultat rada svih djelatnika u turističkom sektoru.

- Hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju još jedne rekordne turističke sezone. Nova sezona je pred nama te sam uvjeren da ćemo nastaviti bogatim i atraktivnim programima i manifestacijama u našu Pulu privući još i veći broj gostiju, kazao je Miletić.

Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj predstavila je ostale turističke rezultate iz kojih je razvidno da su sva važnija tržišta zabilježila rast gostiju.

- Ako pogledamo ostvarenje noćenja po kapacitetima vidimo da su komercijalni tipovi smještaja ostvarili povećanje. Veće je povećanje u hostelima za 41 posto i kod malih je iznajmljivača za 24 posto budući je i registrirano 1.450 kreveta više u 2016. godini. Željela bih istaknuti i kako je godina bila značajna po brojnim manifestacijama, a samo je program Visualije posjetilo više od 15 tisuća ljudi, kazala je Cinkopan Korotaj.

Tijekom godine Turistička zajednica Grada Pule sufinancirala je održavanje više od 150 manifestacija kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera koje su privukla na desetke tisuća gostiju, a 2016. godina u Puli će, osim po rekordnoj turističkoj sezoni, ostati upamćena i po dodjeli priznanja Puli kao jednoj od 100 najodrživijih destinacija svijeta. Pored toga, poznati The Telegraph prepoznao je Pulu kao jednu od najboljih svjetski destinacija koju valja posjetiti te se našla na naslovnicima svjetskih portala u društvu proslavljenih destinacija poput San Francisca i otočja Bermuda. (S. Z. T.)

ruši rekorde noćenja i posjećenostiSKUPŠTINA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA PULE Pula ruši rekorde noćenja i posjećenosti PULA U 2016. godini Pulu je posjetilo 353.523 turista koji su ostvarili 1.801.2013 noćenja što u odnosu na 2015. godinu predstavlja povećanje od čak 17 posto u dolascima i 11 posto u broju noćenja. Po broju noćenja broj domaćih gostiju povećan je za 15 posto, dok je čak za 20 posto povećan broj noćenja gostiju iz Velike Britanije. Dio je to uspješnih rezultata ukupnog turističkog prometa u Puli u prošloj godini koji su predstavljeni na jučerašnjoj Skupštini Turističke zajednice Grada Pule. Pulski gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Pule Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima koji su rezultat rada svih djelatnika u turističkom sektoru. - Hvala svima koji su doprinijeli ostvarenju još jedne rekordne turističke sezone. Nova sezona je pred nama te sam uvjeren da ćemo nastaviti bogatim i atraktivnim programima i manifestacijama u našu Pulu privući još i veći broj gostiju, kazao je Miletić. Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj predstavila je ostale turističke rezultate iz kojih je razvidno da su sva važnija tržišta zabilježila rast gostiju. - Ako pogledamo ostvarenje noćenja po kapacitetima vidimo da su komercijalni tipovi smještaja ostvarili povećanje. Veće je povećanje u hostelima za 41 posto i kod malih je iznajmljivača za 24 posto budući je i registrirano 1.450 kreveta više u 2016. godini. Željela bih istaknuti i kako je godina bila značajna po brojnim manifestacijama, a samo je program Visualije posjetilo više od 15 tisuća ljudi, kazala je Cinkopan Korotaj. Tijekom godine Turistička zajednica Grada Pule sufinancirala je održavanje više od 150 manifestacija kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera koje su privukla na desetke tisuća gostiju, a 2016. godina u Puli će, osim po rekordnoj turističkoj sezoni, ostati upamćena i po dodjeli priznanja Puli kao jednoj od 100 najodrživijih destinacija svijeta. Pored toga, poznati The Telegraph prepoznao je Pulu kao jednu od najboljih svjetski destinacija koju valja posjetiti te se našla na naslovnicima svjetskih portala u društvu proslavljenih destinacija poput San Francisca i otočja Bermuda. S. Z. T.  - GO03307979.jpg Pula je jedna od najboljih svjetskih destinacija D. MEMEDOVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter