Pula: Psima prijete kobasice sa žiletima!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od Roberte Miletić iz pulske udruge za zaštitu životinja Snoopy dobili smo uznemirujuću obavijest da na području Nove Verude, točnije u Ulici Monte Paradiso, nepoznati počinitelj u dvorište obitelji koje ima psa baca kobasice u kojima su žileti, te nas uputila na stanovnicu tog područja koja je podnijela prijavu veterinarskoj inspekciji i policiji.

"Molimo da pripazite na svoje kućne ljubimce. Također, ukoliko primijetite nekoga sumnjivog, molimo da ga fotografirate i sačuvate fotografiju", stoji u obavijesti Miletić.

Kako doznajemo od Jasne, koja je podnijela prijavu veterinarskoj inspekciji i policiji, sve je počelo prije desetak dana.

- Vlasnici psa koji je danima jeo kobasice sa žiletima prijatelji su moje mame, stariji i bolesni ljudi, kojima sam ponudila pomoć. Oni su mi rekli da su danima u dvorištu kuće pored ulaznih vrata nalazili žilete i pitali se odakle oni u njihovom dvorištu. Tada su uočili svog psa, mirnog i umiljatog hrvatskog ovčara, kako nešto jede, a pas je potom ispljunuo žilet. Našli su ukupno pet žileta. Gazda je pronašao kobasicu uz ogradu s unutarnje strane dvorišta, a imala je čak dva žileta, no stigao je prije psa i pokupio ih te ih sačuvao kao dokaz, ispričala nam je Jasna.

Vlasnici su, kaže, očajni jer je netko morao doći do njihovog uvučenog dvorišta i namjerno ubaciti kobasice da bi ubio njihovog psa.

- Otišla sam i sve prijavila veterinarskoj inspektorici koja me uputila da podnesem prijavu policiji. Doduše, sada se vlasnici boje da počinitelj ne proba s otrovom, ali baš zato sam išla na policiju gdje su mi rekli da će ići na uviđaj, pa možda taj kada vidi policiju, promijeni svoje mišljenje i doista gnjusno ponašanje, rekla nam je  Jasna.

- Ovdje je doista riječ o općeopasnoj radnji kojom se ne samo ugrožava životinje, nego i ljude, pogotovo djecu, baš kao i kada se baca otrov na javnu površinu. Doduše, ako je prijava protiv nepoznatog počinitelja, teško je tada išta dokazati, ali treba u svakom slučaju pomoći policiji da ga pronađe i da se takvoj osobi stane na kraj, rekla je veterinarska inspektorica Lovorka Tomičić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter