Pula: Porezna zatvorila brijačnicu Flamenco

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Legendarnu pulsku brijačnicu Flamenco još legendarnijeg pulskog brice Ferruccia Polesa zatvorila je Porezna uprava. Još je to jedan u nizu udaraca na pulsku tradiciju koja polako gubi korak u bespoštednom svijetu kapitala, imajući na umu da su posljednjih godina već zatvorena neka od kultnih gradskih mjesta poput Mađara ili Foške - Mađar zbog dugovanja, Foška zbog isteka najma, odnosno ustupanja prostora T-Comu.

Zatvaranjem brijačnice Flamenco u Istarskoj ulici Puljani su, posebno oni malo stariji, izgubili jedno od rijetkih mjesta u gradu gdje su mogli doživjeti i proživjeti stari duh Pule i svjedočiti starim zanatima na djelu. Uz to, mogli su i poslušati romantične zvuke flamenca, i to pod istim onim prstima koji su ih maločas brijali.

Povijest brijačnice Flamenco je duga, u toj je istoj radnji radio, i dočekao mirovinu, Ferrucciov otac, a i on je blizu mirovine.

O tome da je brijačka tradicija te obitelji jako duga govori podatak da je i djed bio brico. Komentar o zatvaranju radnje danas nismo uspjeli dobiti od legendarnog samoukog gitarista, poznato je tek da je brijačnica zatvorena zbog povrede Zakona o doprinosima. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter