Pula: Pokreću se izmjene GUP-a za "Max Stoja"

Pokreću se izmjene i dopune GUP-a "Max Stoja" (N. LAZAREVIĆ)
Pokreću se izmjene i dopune GUP-a "Max Stoja" (N. LAZAREVIĆ)

Zaključkom o prihvaćanju inicijative Istra Cement nekretnine d.o.o. za izradu i financiranje izrade ciljanih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule te izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja "Max Stoja", gradonačelnik Boris Miletić pokrenuo je proceduru promjene tih prostornih planova.

Kako piše u obrazloženju odluke gradonačelnika, koja je predstavljena javnosti, Istra Cement nekretnine poslala je pismo namjere Gradu Puli da se izmjeni UPU Max Stoja te da su spremni u cijelosti snositi sve troškove vezane uz izradu tih planova.

"U kontekstu navedenog, treba istaknuti i činjenicu da je izradu Urbanističkog plana uređenja financirao isti investitor. Prema njihovom obrazloženju, nakon donošenja GUP-a Grada Pule i UPU-a "Max Stoja" došlo je do potrebe izmjene pojedinih planskih postavki uslijed detaljnijeg sagledavanja područja unutar obuhvata UPU-a "Max Stoja" i njegovog kontaktnog područja.

Nadalje, ocjenjeno je da uvjeti gradnje koji su određeni planom onemogućuju realizaciju pojedinih sadržaja poput trgovačkog centra i ostalih građevina na području unutar obuhvata UPU "Max Stoja" i njegovog kontaktnog područja. Vezano na prometni sustav, izmjenama i dopunama GUP-a Grada Pule potrebno je realnije sagledati prometno rješenje unutar obuhvata i u kontaktnom području, te na pojedinim dijelovima plana korigirati trase prometnica i raskrižja.

U skladu s izmjenama prometnog rješenja potrebno je eventualno korigirati i idejna rješenja ostalih infrastrukturnih sustava", piše u obrazloženju odluke gradonačelnika.

Konkretno, izradi izmjena i dopuna GUP-a Grada Pule pristupit će se radi usklađenja granice obuhvata UPU "Max Stoja" s granicom obuhvata DPU Valkane, redefiniranja granice mješovite namjene na području unutar obuhvata UPU "Max Stoja", izmjene načina i uvjeta gradnje građevina na području unutar obuhvata UPU "Max Stoja" te izmjene prometnog rješenja na području unutar obuhvata UPU "Max Stoja" i u kontaktnom području, ne mijenjajući pritom planske postavke DPU-a Valkane. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter