Pula: Počelo noćno pranje ulica

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U sklopu programa održavanja čistoće grada Herculanea je od jučer u noćnim satima započela sa svakodnevnim (od pola noći do jutra svaku noć) ručnim pranjem javnih površina kamionom cisternom. Prema rasporedu, ručno pranje ulica obavljat će se u ulicama: Giardini, Kandlerova, Forum, Sergijevaca, Maximilijanova, Flanatička, Dobrilina, Švalbina, Dalmatinova, Anticova, Leharova, Riva i dio Kolodvorske ulice; Portarati i Trgu Republike, te Augustov prolaz i prolaz Sv. Nikole. Naknadno će se u program pranja uvesti i u ulice: Istarska, Amfiteatarska, Flavijevska, Dobrilina, Marulićeva, Radićeva, Mletačka, Rakovčeva, Stankovićeva, Zagrebačka, Tomasinijeva, Jeretova i Arsenalska, te Trg Nimfej.

Što se tiče pranja i ispiranja javnih zahoda prema programu održavanja ti se objekti peru jednom dnevno u jutarnjim satima, a po potrebi i češće. Svaki petak, a po potrebi i češće, prat će se i spomenik u Titovom parku. Također, radi podizanja razine usluge u ljetnim mjesecima uvest će se  popodnevna i večernja smjena dodatnih pometača za uži gradski centar, a na kritičnim lokacijama posude za komunalni otpad (blizina ugostiteljskih objekata) praznit će se i više puta dnevno.

Osim pranja ulica i javnih površina Herculanea je početkom travnja započela s pranjem posuda za komunalni otpad. Isti se peru vodom pod pritiskom od 150 bara i dezinfekcijskim sredstvom, a obavlja se i čišćenje od raznih nakupljenih nečistoća. Pranje posuda obavljeno je već na cijelom području grada. Ukoliko se ukaže potreba, na pojedinim lokacijama posebice tijekom ljetnih mjeseci, posude će se dodatno prati. Pored toga, Herculanea će se odazvati na pozive građana kada ukazuju na češću potrebu pranja posuda na određenim lokacijama. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter