Pula: Obiteljski centar uskoro u Ulici Sergijevaca

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Rad obiteljskih centara kao samostalnih ustanova za preventivno-savjetodavni rad i podršku obiteljima prestao je 1. siječnja, otkako su ih po novom Zakonu o socijalnoj skrbi preuzeli centri za socijalnu skrb.

Tako je Obiteljski centar Istarske županije preuzeo Centar za socijalnu skrb Pula zajedno sa svim radnicima, poslovima, programima, novčanim sredstvima, opremom, arhivom te svim ostalim. Od 11. kolovoza bit će i na novoj adresi, i to u prostoru Centra za socijalnu skrb u Puli, na trećem katu zgrade u Ulici Sergijevaca 2.

- Obiteljsko savjetovalište, kao primarni program, i dalje će biti jedna od osnovnih djelatnost Obiteljskog centra pri Centru za socijalnu skrb. Stručni tim će i dalje biti dostupan pa korisnicima preporučamo kao i dosad najavu putem telefonskog broja 391-425.

Svih šest dosadašnjih djelatnika, od kojih četvero stručnih - psiholog, pravnik, socijalni pedagog i socijalni radnik, nastavljaju sa svojim radom, kaže nam ravnateljica Obiteljskog centra, stručna radnica Ines Puhar.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pula Dorijana Srdić ističe da je rad svih zaposlenika Obiteljskog centra prepoznat i vrednovan kao kvalitetan te će svi nastaviti s obavljanjem svog posla, ali na drugoj lokaciji, a zbog pripajanja moraju se još donijeti i odluke o dopunama i izmjenama statuta ove institucije.

- Surađivali smo i dosad, dok smo bili zasebne ustanove, međusobno si upućivali korisnike, tako da se zapravo radi o prožimanju djelatnosti. Obiteljsko savjetovalište i dalje će raditi, a ostali programi predviđeni su programom rada za 2014. godinu koji je usvojilo Upravno vijeće.

Osmišljavat će se programi za potencijalne posvojitelje te više zastupati rad s udomiteljima. Vjerujem da će se korisnici usluga podružnice Obiteljskog centra dobro prilagoditi, rekla je ravnateljica Srdić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter