Pula:Obilaznica u funkciji, ograničenje zasad 30 km/h

(Danilo MEMEDOVIĆ)
(Danilo MEMEDOVIĆ)

Sanacija proširenog dijela obilaznice, od kružnog toka na križanju s Valturskom do Šišanske ceste, završena je i u tijeku su ispitivanja o kvaliteti izvedenih radova, izvijestio nas je tehnički direktor tvrtke Ceste d.o.o. Goran Kos, na naš upit je li dio zaobilaznice trajno otvoren za promet.

Ovaj put zatvaranja više nema, ostaje tek pričekati rezultate ispitivanja kvalitete izvedenih radova, a potom i postavljanje nove signalizacije.

- Što se horizontalne i vertikalne signalizacije, mi nismo dirali ništa, signalizacija je ona koja je bila i prije, uključujući i ograničenje brzine. O tome će se vjerojatno odlučivati nakon rezultata ispitivanja kvalitete radova, rekao je Kos, odgovarajući na naš upit koliko će trajati ograničenje brzine od 30 kilometara na sat.

Tijekom jučerašnjeg obilaska saniranog dijela prometnice, a na primjedbu pojedinih vozača koji su se obratili našoj redakciji, uočili smo da su šahtovi za oborinsku odvodnju malo ispod razine novog asfalta.

Doduše, nalaze se uz sam rub ceste i ne smetaju u prometu, no ipak smo upitali nadležne o čemu se radi. Kos je istaknuo da je taj dio obilaznice saniran točno prema izvedbenom projektu te da se jednostavno radi o takvoj tehnologiji koja predviđa takva rješenja za šahtove.

Ponovio je da je sanacija kao takva gotova te da se sada čekaju rezultati. Kada će oni biti poznati, još se ne zna, no kada budu gotovi, javnost će s njima biti upoznata.

- Ograničenje brzine je još uvijek na snazi unatoč okončanom projektu sanacije jer još nije zgotovljen tehnički pregled prometnice. Kada se na terenu definira da su na prometnici stvoreni novi uvjeti, što treba dokumentirati zapisnikom nadležnog tijela, onda se može mijenjati prometna signalizacija s obzirom na nove uvjete.  (Nera SOFTIĆ)

VIŠE POČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter