Pula: Novi centar Plodina otvara se sredinom ljeta

Predstavnici Plodina na jučerašnjem licitiranju (D. MEMEDOVIĆ)
Predstavnici Plodina na jučerašnjem licitiranju (D. MEMEDOVIĆ)

Jučer točno u podne u prostorijama Komunalne palače održano je javno nadmetanje na kojem je Grad izložio na prodaju svoja neizgrađena građevinska zemljišta. No, iako je na natječaju bilo ponuđeno šest zemljišta, interesa je bilo svega za dva, među kojima ono za koje su se zainteresirale riječke Plodine. Dakle, u konačnici je prodano zemljište na Gregovici od 224 kvadrata po početnoj cijeni od nešto manje od 18 tisuća eura ili 135 tisuća kuna privatnim suvlasnicima, no daleko interesantnija bila je prodaja 2.810 kvadrata također na Gregovici za početnu cijenu od 560 tisuća eura ili 4,2 milijuna kuna koliko su ponudili jedini zainteresirani, riječki trgovački lanac Plodine.

I dok će o prvom zemljištu konačnu odluku donijeti gradonačelnik, o drugoj kupoprodaji odlučivat će Gradsko vijeće jer je riječ o iznosu višem o milijun kuna, do koliko može odlučivati gradonačelnik.

Riječ je zapravo o gotovo tri tisuće kvadrata koje su Plodinama potrebni za prilaz i parkiralište budućeg trgovačkog centra koji bi, kako neslužbeno saznajemo, trebao biti otvoren već sredinom ove turističke sezone. Zemljište na kojem će graditi novi centar otkupili su u međuvremenu od privatnih osoba.

Ostala četiri građevinska zemljišta na području Štinjana te mjesnih odbora Arena i Veli Vrh nisu pronašla kupce, ali će već sada u gradski proračun biti uplaćeno 578 tisuća eura, odnosno nešto više od 4,3 milijuna kuna. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter