Pula: Najljepši "živi" uskrsni izlog trgovine Kerver

Živi izlog trgovine Kerver (M. MIJOŠEK)
Živi izlog trgovine Kerver (M. MIJOŠEK)

Trgovini Kerver u Puli, Flanatička 15, uručeni su naljepnica i novčani dar od tisuću kuna jer je tijekom ovogodišnjeg izbora najljepšeg izloga za Uskrs upravo ovaj osvojio prvo mjesto.

U izlogu su prigodno poslagane uskrsne pisanice, ali je njegova posebnost što je pun mahovine i to "žive", a djelatnice Aleksandra Benjak i Katarina Dobronić svaki dan su, pa čak i nedjeljama, već dva tjedna dogovorno dolazile zalijevati mahovinu ne bi uvenula.

Kažu da im je pravi užitak bio i branje mahovine te četiri dana druženja u šumi, ali svakako i nagrada, koja je dokaz da su ih građani i kupci primijetili te da cijene njihov trud.

Direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj rekla je da je ovo bio drugi "mali" izbor tijekom godine te je u konačnici pobijedio poseban "živi" izlog.

Drugo mjesto osvojio je Benetton u Flanatičkoj, treće Retrochic u Smareglinoj ulici, potom slijede Kraš na Portarati, cvjećarnice Arco Iris i Florami te dječji Benetton u Ulici Sergijevaca.

- Svima njima, ali i željezariji Agraria i Dulcisu idu pohvale što su lijepo uredili svoje izloge, iako ih imaju puno i svi su veliki, a pohvale idu i pet shopu Zoo centar Pipi te frizerskom salonu Roza u Laginjinoj ulici. Vidljiv je napredak u uređivanju izloga i vjerujem da su trgovci napokon shvatili da treba srediti izlog jer je tako ljepši cijeli grad. Mnogi kažu da ima takvih izloga koji bi slobodno mogli konkurirati mnogima u svjetskim metropolama, rekla je Cinkopan Korotaj.

Simbolične nagrade u ime Grada Pule uručila je gradska pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter