Pula: Na obilaznici do daljnjeg plastični rotori

Privremeni rotori su nepromijenjeni već četiri godine (M. ANGELINI)
Privremeni rotori su nepromijenjeni već četiri godine (M. ANGELINI)

Prije četiri godine na obilaznici je postavljeno pet plastičnih kružnih tokova kojima se uspjelo promet učiniti protočnijim, pogotovo u ljetnim mjesecima. Situacija je tada postala puno bolja nego kada su promet regulirali semafori. Na križanjima s Premanturskom, Medulinskom i Šišanskom cestom te kod Getroa i na mostu kod Mlina plastični rotori izazvali su tada i veliku reakciju javnosti, no gradska uprava ih je postavila kada je postalo jasno da proširenje obilaznice u četverotračnu prometnicu, nakon prvog kilometra, neće biti tako skoro.

I prilikom montiranja plastičnih rotora iz Grada Pule su isticali da je to samo privremeno rješenje do nastavka projekta proširenja obilaznice. No, privremeno je postalo trajno već četiri godine, a po svemu sudeći bit će i dalje, bez obzira na to što su na križanjima za Pješčanu Uvalu te marinu Veruda izgrađeni lijepi trajni rotori.

Kako je poznato, a potvrdila je to u par navrata i gradska uprava, daljnjeg proširenja obilaznice neće biti sve dok se ne osiguraju sredstva iz europskih fondova, a to nikada nije išlo brzo. Stoga nas je zanimalo hoće li Grad Pula sadašnje plastične rotore na obilaznici, barem one na križanjima sa Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom, zamijeniti trajnijim rješenjima.

Iz Grada su nam odgovorili da je nastavak proširenja obilaznice (Ulica Prekomorskih brigada) u prometnicu s četiri prometna kraka do raskrižja s Medulinskom cestom značajna i zahtjevna investicija kojoj će se pristupiti nakon definiranja modela cjelokupne financijske konstrukcije. (G. ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter