Pula: Kraj kontejnera nađena napuštena beba?

Beba je navodno pronađena navečer kraj kontejnera na Stoji (Milivoj MIJOŠEK)
Beba je navodno pronađena navečer kraj kontejnera na Stoji (Milivoj MIJOŠEK)

Sinoć se Facebookom proširila vijest koja je duboko uznemirila mnoge građane Pule, a već ujutro odjeknula je i na mnogim portalima. Naime, netko je voditelju humanitarne udruge Naš san njihov osmjeh Igoru Lopariću dojavio da je kod kontejnera na Stoji u večernjim satima naišao na ostavljenu bebu. Nitko ne bi mogao ostati ravnodušan na takvu obavijest, pa je i Loparić u svom statusu napisao :

"Dečko u ranim dvadesetima 10 dana spava na cesti, umirovljenik u kolibi od dasaka, četveročlana obitelj u jednoj sobici, djeca koja spavaju na podu, beba ostavljena pored kante za smeće… a tek je prvih 10 dana u ovoj godini…".

Zabrinuti građani nudili pomoć

Tko god je primijetio ovaj status odmah je reagirao, nudeći pomoć i izražavajući zabrinutost i zgražanje, posebno u slučaju napuštene bebe. Bilo je to oko 22 sata kada se temperatura u Puli ponovo spustila na oko -5 stupnjeva, a opis situacije koju je zatekla navodna očevitkinja bio je zaista zabrinjavajuć. Nakon brojnih upita i komentara posjetitelja spomenute Facebook stranice o stanju bebe i gdje se ona nalazi, jedna je osoba napisala da je beba od nekoliko mjeseci bila ostavljena kraj kontejnera preko puta ljekarne Stoja, umotana samo u dekicu, promrzla i u jako lošem stanju, te da su joj hlačice bile mokre jer je prepuna pelena propustila. Dodala je da je sve riješeno, jer je u istom trenutku, navodno, naišla jedna žena koja je uzela bebicu i rekla da će je odnijeti na Hitnu, te se zahvalila građanima na ponuđenoj pomoći.

Međutim, kada smo ujutro vođeni ovom pričom nazvali sve nadležne institucije; od odjela Pedijatrije u pulskoj Općoj bolnici, do policije, nitko nije znao ništa ni o kakvoj napuštenoj bebici. Status na Facebook stranici Udruge koji je pokrenuo cijelu lavinu netragom je nestao, a Loparić je objasnio da ga je morao maknuti "jer su ljudi poludjeli na objavu".

No, rasprava o cijelom slučaju s bebicom nastavila se tijekom cijelog prijepodneva na drugim portalima koji su prenijeli vijest, i mnogi su čitatelji smatrali da nadležne institucije zataškavaju informacije. Pažljivijim čitateljima nije promaklo da se odjednom priča promijenila, jer je ista osoba koja je noć ranije ispričala prvotnu verziju, sad odjednom rekla da je bebica bila ostavljena u kolicima. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter