Pula: Izbačen iz autobusa Pulaprometa jer - smrdi!

Ne radi se o diskriminaciji, smatra direktor Pulaprometa (Snimio Neven LAZAREVIĆ)
Ne radi se o diskriminaciji, smatra direktor Pulaprometa (Snimio Neven LAZAREVIĆ)

"Već nekoliko puta svjedočili smo da vozač Pulaprometa ne želi pustiti čovjeka u autobus na Velom Vrhu jer kaže da smrdi. Istina, on izgleda dosta zapušteno, ali nam ga je ipak žao jer u 7.30 sati ujutro svi uđemo u autobus za grad, a njega ostavi na stanici. Isto mu se znalo događati i navečer jer bi ga ostavili na Giardinima. Mislimo da to nije u redu jer ima pokaznu kartu i očito im njegov novac nije smrdio kada su mu je izdali. Riječ je o čistoj diskriminaciji. Pitam se je li to neko novo pravilo i da li vrijedi za svih? Da li vozači sve putnike njuše da vide smrde li i mogu li ući ili ne ili se to odnosi samo da tog putnika", tim nam je riječima nemili događaj kojem je prisustvovala ispričala jedna čitateljica.

A da je riječ o istinitom događaju potvrdio nam je i sam direktor Pulaprometa Igor Škatar.

- U razgovoru s vozačem, koji je 6. kolovoza vozio spomenutu liniju, utvrđeno je da je navedenom gospodinu uskraćena vožnja iz razloga što prilikom svakog njegovog ulaska u autobus, a zbog njegova neugodnog mirisa, ostali putnici negoduju i od vozača zahtijevaju da otvori vrata kako bi napustili autobus. Na temelju prethodnih iskustava, vozač je procijenio da bi i u ovom slučaju došlo do negodovanja putnika te je postupio u skladu s propisima koji nalažu da vozač po svojoj procjeni može uskratiti vožnju ili udaljiti putnika iz vozila ukoliko svojim ponašanjem ili prtljagom i drugim stvarima ugrožava ili onečišćuje ostale putnike i vozilo, rekao nam je direktor Škatar. Ističe i da ne smatra da se u ovom slučaju radi o diskriminaciji, već tvrdi da se radi o poštivanju prava ostalih putnika i osiguravanju maksimalne sigurnosti u prometu. (PIŠU Borka PETROVIĆ i Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

Zabranjen sladoled, cigarete, psi i golotinja

Kako smo vidjeli na autobusima, doista postoje oznake zabrane na kojima piše da se u autobus ne smije s cigaretom ili sladoledom. Zabranjen je ulazak i u bikiniju te bez majice, a prema oznakama u sredstva javnog gradskog prijevoza ne mogu niti psi.


Podijeli: Facebook Twiter