Pula: Idući tjedan asfaltiranje Santoriove ulice

Vidljive konture novih rotora u Santoriovoj ulici
Vidljive konture novih rotora u Santoriovoj ulici

Zahvaljujući dugom sušnom ljetu, ali i stavljanju u funkciju svih resursa izvođača radova, pulske Ceste, obnovljena Santoriova ulica krajem idućeg tjedna mogla bi biti puštena u promet. Naime, započelo je asfaltiranje nogostupa u u Santoriovoj ulici na potezu od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom ulicom, odnosno od stare Medicinske škole do Bille.

Investitori ovog velikog zahvata su Grada Pula, Pragrande d.o.o. i Vodovod Pula. Rekonstrukcija ovog dijela Santoriove ulice posebno je važna i zbog izgradnje novoga kružnog toka koji će služiti za potrebe novoizgrađenog parkirališta buduće nove opće bolnice čija je gradnja u tijeku. No, ovim završnim radovima cjelovita rekonstrukcija koja obuhvaća izgradnju kružnog toka na raskrižju s Barbalićevom ulicom, dva autobusna ugibališta, rekonstrukciju javne rasvjete te izgradnju oborinske i fekalne odvodnje te nove vodovodne mreže, praktički je okončana i to u četiri mjeseca otkad su radovi započeli.

Kako saznajemo na samom gradilištu, idući tjedan, posluže li izvođače vremenske prilike, Santorijeva ulica, uključujući novi rotor na križanju s Barbalićevom te novo parkiralište bolnice, bit će u cijelosti asfaltirana. Ostat će tek da Grad Pula, putem svojih službi, iscrta horizontalnu signalizaciju i postavi prometne znakove da bi Santorijeva mogla biti puštena u promet. Zajedno s njom i novo parkiralište bolnice, što će značajno rasteretiti promet Šišanskim naseljem, ali i smanjiti opterećenje svih javnih površina koje su sada "zagušene" parkiranim automobilima ljudi koji moraju na pretrage u bolnicu. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter