Pula: Edukacija mladih o samozapošljavanju

Predavanja se provode na pulskom Fakultetu za ekonomiju i turizam (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Predavanja se provode na pulskom Fakultetu za ekonomiju i turizam (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Na Fakultetu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" u Puli u ponedjeljak je započela petodnevna edukacija mladih u sklopu projekta "POPEYE" (Promoting Organic Production Enhancing Youth Employment).

Projekt se bavi tematikom organske proizvodnje i mogućnostima zapošljavanja mladih u tom sektoru, a namijenjen je mladima od 15 do 25 godina. Financijski ga podržava Europska komisija kroz program "Mladi na djelu", Istarska županija je partner u projektu, a koordinira ga Asocijacija agencija lokalne demokracije ALDA, kao glavni partner.

Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske integracije zadužen je za provedbu projekta na razini Istarske županije, kroz međusektorsku suradnju s Upravnim odjelom za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo i vodoprivredu.

Pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović sudionicima je dao uvod u održivi ruralni razvoj te govorio o organskoj poljoprivredi i mogućnostima razvoja na području Istre. Sudionici su dobili vrijedna znanja iz organske proizvodnje i od Nenada Kuftića, predavača iz udruge Istarski EKO proizvod, koji je govorio o proizvodnji poljoprivrednih kultura u Istri na ekološki način te kultura za kojima postoji potreba, a ne proizvode se u dovoljnim količinama. Iznio je i potencijale samozapošljavanja mladih.

Uslijedit će predavanje Arlin Gobo iz pulskog Zavoda za zapošljavanje, koja će sudionicima predstaviti Nacionalni plan za poticanje zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba, te Irene Musi koja će voditi ICT trening u programima Wordpress i Maps marker putem kojih će se izraditi internetska stranica u kojoj će se mapirati ekološki proizvođači u Istri. Bit će odabrano deset najmotiviranijih sudionika koji će sudjelovati u daljnjim aktivnostima projekta. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter