Pula: Doniran TV centru za rehabilitaciju

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Danas pristigla donacija, televizor i projektor, unaprijedit će rad neurorazvojne terapije u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula. Donacija je to pulskog ogranka Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske, koju su u centar jučer donijeli njeni predstavnici, na čelu s predsjednikom stranke i saborskim zastupnikom Neđadom Hodžićem.

Projektor će se uglavnom koristiti u radu s djecom predškolske dobi kojih je u dnevnom programu centra trideset i dvoje. Televizor je namijenjen za poboljšanje kvalitete u provođenju neurorazvojne terapije za djecu s motoričkim teškoćama. Imamo četiri skupine djece predškolskog uzrasta, dvije integrirane sa djecom sa i bez teškoća, jednu skupinu u kojoj su djeca s govorno-jezičnim teškoćama i jedna u kojoj su ona s motoričkim teškoćama. Najviše će televizor doprinijeti kao pomoć u programu kojeg prema "Bobothovom" konceptu provode naša četiri terapeuta. Bit će smješten u dvorani za fizikalnu terapiju, rekla je ravnateljica Lorette Morosin. Inače, u dnevnim programima u ustanovi je ukupno 70 korisnika.

U znak zahvalnosti, djeca su u pratnji odgajatelja zapjevala prigodne blagdanske pjesmice, a uručena im je i slika koju su izradili odrasli korisnici.

- Ovdje smo na inicijativu našeg pulskog ogranka, odnosno gradskih i županijskih vijećnika koji su izrazili želju za pomoć ovoj ustanovi. Inače, cijelu smo ovu godinu obilježili raznim donacijama. Oko trideset posto ukupnih sredstava ove smo godine usmjerili u donacije, jer su naprosto takva, teška vremena. Procjenjujemo da ćemo i u idućoj godini dati doprinos, kroz stipendije studentima i srednjoškolcima. Trudit ćemo se i nadalje, u okviru svojih mogućnosti, barem malo olakšati život potrebitima, rekao je predsjednik BDSH-a i saborski zastupnik Nedžad Hodžić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter