Pula domaćin 42. Regionalne Domijade

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Danas je u Sportskom centru Mirna svečano otvorena 42. Regionalna Domijada Pula 2017. koja okuplja gotovo 700 sudionika iz 13 učeničkih domova iz Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke i Ličko-senjske županije. 

U ime grada domaćina ovog susreta prigodne pozdrave svim učenicima i njihovim voditeljima uputila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci. „Pula je po treći puta domaćin regionalne domijade koje predstavlja spoj natjecanja i demonstracije talenata, znanja i vještina iz sportskih i kulturnih područja te zabave i druženje“ poručila je Puh Belci koja je ujedno i svim zaželjela ugodan boravak u Puli. 

Svim sudionicima 42. Regionalne Domijade puno sreće i uspjeha na nadolazećim natjecanjima poželio je istarski župan Valter Flego. Vjerujem kako će vam Pula i Istra ostati u trajnoj uspomeni, a ovo natjecanje biti motiv za dalje, dodao je župan. 

„Domijada predstavlja smotru sportskih postignuća, susret mladosti, talenata i mašte“ istaknula je ravnateljica Učeničkog doma Pula Milica Meštrović nadodavši kako ovo natjecanje ima za cilj poticanje kreativnih, stvaralačkih, istraživačkih i sportskih aktivnosti učenika domova. 

Sportski dio Domijade obuhvaća nogomet koji će se odigrati na pomoćnom terenu Gradskog stadiona „Aldo Drosina", košarku koja će se igrati u SC Mirna, zatim stolni tenis koji se igra u Domu braće Ribar te odbojku u Talijanskoj SŠ "Dante Alighieri". Natjecanja na području kulturnog stvaralaštva, kao i ona u šahu i streljaštvu održat će se za sedam dana u Domu hrvatskih branitelja.


Podijeli: Facebook Twiter