Pula: Djed Božićnjak Rudolfa zamijenio motorom

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Djed Božićnjak stigao je danas prijepodne na pulsku tržnicu dojahavši na moćnom i bučnom motociklu u pratnji pulskih bikera i razveselio mnogobrojne mališane i njihove roditelje. Dolazak Djedice na dva kotača već je duga tradicija koju Puljanima priređuju pulski motoristi okupljeni u motoklubu Twin Horn, prigodno za ovu priliku prozvani Rudolfi. S obzirom na poslovično toplo i vlažno vrijeme u prosincu, ni djeca se više ne nadaju Božićnjaku na saonicama.

- Nije bilo snijega, čak ni na Učki pa sam do Pule morao doći s bikerima. Sobovi sa saonicama ostali su u Gorskom kotaru. Svake godine sve dalje i dalje ostavljam saonice jer nema snijega, rekao je Djedica koji se brzo s pozornice morao spustiti među nestrpljivu dječicu da bi ima podijelio bombone i čokolade, ali i saslušao mnogobrojne želje. Na izuzetno dobro posjećenom trgu ubrzo je nastala gužva, jer je svatko želio biti blizu visokog gosta sa Sjevernog pola, a kakav bi to Djed Božićnjak bio da nije udovoljio i mnogim mama te s mališanima pozirao pred fotoaparatima i mobitelima za uspomenu.

Nakon druženja s dječicom na Narodnom trgu, Djed Božićnjak opet je zajahao Harley Davidson i u pratnji motorista, koji su svi redom nosili crvene kape, provozao se pulskim ulicama.

Atmosferu su na tržnici, uoči dolaska najdražeg djedice, pripremili njegovi kostimirani pomagači iz MILK-a (Malo istarsko kazalište lutaka), izvevši niz zabavnih točki i animirali djecu. Božićne pjesme na pozornici pjevali su mali pjevači iz Čarobne frule i zbora Osnovne škole Kaštanjer. Doček oktanskog djedice organiziran je u sklopu programa "Prosinac u gradu" Grada Pule. (Z. STRAHINJA)

 


Podijeli: Facebook Twiter