Pula: Cementara unaprjeđuje proizvodnju


Grad Pula objavio je poziv na javnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja "ICI Istra cement international", koja započinje 27. listopada i trajat će do 10. studenog. Riječ je o izmjenama i dopunama prostornog plana kojim je obuhvaćeno isključivo područje pulske cementare, koja je i predala zahtjev za izmjenama kako bi stvorila pretpostavke za poboljšanje kvalitete proizvodnje i zaštite okoliša.

- Ovaj prostorni plan obuhvaća isključivo područje cementare, koja je i predala zahtjev za izmjenama jer žele unaprijediti tehnološki proces proizvodnje, samim time i bolje djelovati na sprječavanju onečišćenja okoliša, kaže Giordano Škuflić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje.

Javni uvid u izmjene i dopune prostornog plana mogu se tijekom rasprave obaviti u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule, Forum 2, drugi kat, svakog radnog dana od 9 do 15.30 sati. Javno izlaganje - stručna rasprava za predstavnike nadležnih državnih, županijskih i gradskih tijela održat će se 4. studenog u 11.30 sati, a javno izlaganje za sve zainteresirane istog dana u Komunalnoj palači u 17 sati. Sve primjedbe i prijedlozi moći će se upisati u Knjigu primjedbi za vrijeme trajanja javne rasprave, potom dati usmeno u zapisnik za vrijeme javnog izlaganja ili uputiti u pismenom obliku do 10. studenog na adresu Odjela za prostorno planiranje. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter