Prženi ili kuhani, slatki ili slani krafi

Na prošlogodišnjoj manifestaciji planulo je oko 300 kilograma  pripremljenih krafi
Na prošlogodišnjoj manifestaciji planulo je oko 300 kilograma pripremljenih krafi

Ovogodišnja prvosvibanjska nedjelja bit će u znaku Krafifesta kojeg Općina Kršan, Turistička zajednica i Poljoprivredna zadruga Čepić Polje organiziraju već 13. put za redom. U postavljenom velikom šatoru na kršanskom Pristavu tijekom cijeloga dana vrijedne domaćice pripremat će krafe, izvornu gastro deliciju ovoga kraja, u nekoliko slasnih izvedbi - prženoj, kuhanoj te flambiranoj.  Zainteresirani posjetitelji u poslijepodnevnim satima bit će u prilici sudjelovati u besplatnoj radionici pripremanja krafi.

Na prošlogodišnjoj manifestaciji "planulo" je oko 300 kilograma  pripremljenih krafi, a organizator vjeruje kako će ove godine rekord biti oboren. Recepturu je važno sačuvati od zaborava, a nudit će se maneštre, fuži i pljukanci u domaćem šugu.

Uvertira u ovogodišnju prvomajsku manifestaciju Krafifesta je veliki sajam cvijeća u Vozilićima koji će se održati na školskom igralištu, dan ranije 30. travnja od 10 do 17 sati. Školska djeca će tamo u besplatnim radionicama izrađivati glinene posude za sadnju cvijeća. Prva radionica planirana je za 11, a druga u 12 sati.

Da podsjetimo kako se bivša direktorica Turističke zajednice, Patricija Zanketić pobrinula prije dvije godine da se manifestacija Krafifest pročuje diljem Europe kad je u Rimu predstavljena na konferenciji o mediteranskoj prehrani. O tom je događaju snimljen i dokumentarni film.

Za  ugodnu atmosferu ovogodišnjeg Krafifesta bit će zadužene domaće glazbeno plesačke snage, KUD Zlatela, Duo Feniks, D&D duo te gošće iz Rijeke,  zanimljive i popularne The Blondes. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter