Prvih 7 talijanskih blogera na besplatnom ljetovanju u Istri

(Barbara BAN)
(Barbara BAN)

Biti na Instagramu, Facebooku i Twitteru u Italiji nije više samo moda, to je nužnost. Barem nam tako kaže Talijanka ukrajinskih korijena Viktoriya Litvinchuk, koja je zajedno sa šest svojih kolega, velikih ljubitelja socijalnih mreža, na besplatnom putovanju po Istri u sklopu velike promotivne kampanje turističke zajednice Istre Share Istria.

Riječ je o prvom tjednu ove kampanje koja želi uz pomoć korisnika socijalnih mreža promovirati Istru u svijetu, a prvi na redu su talijanski korisnici. Većina njih aktivna je na Instagramu, Twitteru i Facebooku.

- Prije pet-šest godine u Italiji je biti na socijalnim mrežama bila moda, a sada jednostavno moraš biti tamo i sve znati. To je postao normalan način komunikacije, kaže nam Viktoriya iz Trenta  koja na Instagramu ima 1.800, a na Twitteru i Facebooku 780. prijatelja. Sa svima njima dijeli sadržaje s besplatnog putovanja gdje iz dana u dan skuplja nove "lajkove", te na taj način promovira istarsku enogastronomiju, aktivni turizam i kulturu.  

Naime, u 11 tjedana Istru će posjetiti 66 korisnika socijalnih mreža i blogera koji će svoje sadržaje, bilo fotografije, priče ili video isječke objavljivati na svojim profilima i blogovima, ali i na web stranici shareistria.com. Ovaj tjedan u Istri su uz Viktoriyu boravili: Carlo Vischi, Bianca Tecchiati, Lorenzo Noccioli, Maria Teresa Deiana, Roberta Castrichella i Vitalii Iarosh. Iz svih su dijelova Italije, koja inače slovi kao država s najvećim brojem aktivnih korisnika socijalnih mreža u Europi.

- U Istri sam bila prije dvije godine u Rovinju. Bilo mi je predivno i oduvijek sam se htjela vratiti. Sada kada sam obišla gotovo cijeli Poluotok, mogu reći da znam da ću se vratiti sa svojom obitelji jer je ovdje vrlo mirno, more je kristalno čisto, plaže su savršene, priroda je posebna. Imate jako dobru kuhinju koja nije jako skupa, a maslinovo je ulje jako ukusno, što uopće nisam znala. To ću poručiti svojim prijateljima na Instagramu i Twitteru, kaže nam Viktoriya koja se ujedno na socijalnim mrežama obraća i ruskim i ukrajinskim prijateljima jer piše i na ruskom jeziku. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter