Prva zlatna misa prenošena uživo na internetu

Vlč. Ante Močibob proslavio 50 godina svećeničkog rada
Vlč. Ante Močibob proslavio 50 godina svećeničkog rada

Velečasni Ante Močibob, rođen 1937. godine u Karojbi, minule je nedjelje u rodnoj župi proslavio svoj zlatomisnički jubilej - 50 godina svećeništva. Svečano misno slavlje slavljenik je u karojskoj župnoj crkvi predvodio u koncelebraciji s kancelarom Porečke i pulske biskupije preč. Sergijem Jelenićem i karojskim župnikom vlč. Rudijem Koracom.

Zaređenje u Rimu

Vlč. Močibob se na početku prigodne homilije prisjetio nekih zgoda iz bogoslovskih dana i početka svoje svećeničke službe te se osvrnuo i na razne aktualnosti u Crkvi, stavivši naglasak, uz ostalo, u kontekstu nadolazeće Godine milosrđa, na različito viđenje Božjeg milosrđa u vrijeme njegovog djetinjstva i danas. Plaketu u ime Biskupije slavljeniku je predao kancelar preč. Sergije Jelenić, a prigodnim darom zahvalila mu se i rodna župa.

Kao domaćin i kolega župnik Koraca podsjetio je i na životopis vlč. Močiboba, koji je u rodnoj Karojbi završio osnovnu školu te nakon gimnazije u Pazinu pohađao bogosloviju u Pazinu, Zagrebu i Rimu gdje je i zaređen za svećenika 10. listopada 1965. godine. Po povratku iz Rima bio je župnik vikar u župi Poreč od 1966. do 1968., a zatim župnik vikar u pulskoj katedralnoj župi. U rujnu 1971. premješten je u župu sv. Agneze u Medulin, odakle je do 1989. upravljao i župom Pomer, da bi 2006. i 2007. godine, za bolesti tadašnjeg župnika mons. Graha, upravljao i župama Ližnjan i Šišan. Bio je više godina urednik vjerskog informativnog lista Ladonja, a još je uvijek urednik Kalendara Istarska Danica.

Portal medulinske župe

Slavljenik se na kraju uz zahvale rodbini i župljanima Karojbe napose zahvalio Ivici Šuranu s kojim, kako je rekao, već više godina uspješno surađuje na ažuriranju internet stranice župe Medulin. Slijedom te suradnje vlč. Ante Močibob prvi je zlatomisnik Porečke i pulske biskupije, a vjerojatno i šire, čija je zlatna misa prenošena streamingom on-line na stranici medulinske župe. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter