Prva "učenička" klupa za oživljavanje Mandrača

Nova klupa uljepšat će lučicu (N. LAZAREVIĆ)
Nova klupa uljepšat će lučicu (N. LAZAREVIĆ)

Jučer je u Uvali Mandrač, kod novog mola B, postavljena prva, od tri klupa iz projekta "Mandrač", pokrenutog na inicijativu umjetnice i profesorice Roberte Weissman Nagy te bivše učenice Osnovne škole Veli Vrh Petre Kancijanić. Projekt je osmišljen na način da se oživi lučicu nasuprot željezničke stanice gdje su se vezivale barke.

Prva postavljena klupa djelo je autorice Svenie Antić, a postavljanju je prisustvovala dogradonačelnica Elena Puh Belci koja je i sudjelovala u ocjenjivanju maketa klupa koje su oslikali vrijedni učenici s Velog Vrha. Zamjenica gradonačelnika pohvalila je ideju i poželjela puno uspjeha i dobrih projekata koji potiču kreativnost, a imaju funkciju uljepšavanja grada.

- Drago mi je što šaljemo poruku Puli da se ovakve stvari mogu dogoditi. Klupa je postavljena na područje lijepe poveznice Velog Vrha s gradom i vjerujem da nije samo riječ o estetskom uređenju, već i funkcionalnosti šetališta, rekla je dogradonačelnica Puh Belci.

Za realizaciju projekta zaslužni su Grad Pula, ali i donacije Lions cluba, Udruge "Mandrač" i Final-dekora. Kako je istaknula Kancijanić, želja je na ovaj način utjecati na osvještavanje građana da se uredi područje lučice Mandrač i stvori mjesto za druženje i okupljanje. Profesorica Weissman Nagy istaknula je da je riječ o uloženom vremenu, puno vrjednijem od novca, u projekt za dobrobit zajednice, a upravo je ravnateljica OŠ Veli Vrh Karmen Kranjec istaknula da se na ovaj način formiraju mladi da sudjeluju u razvoju zajednice te potiču da ne razbijaju već stvaraju, ne samo ovo šetalište već svoju ulicu, kvart i grad.

Inače, za ovaj je projekt stiglo 60-ak radova mladih autora, učenika od 5. do 8. razreda OŠ Veli Vrh. Druge dvije klupe koje je najboljima ocijenio stručni žiri također će biti postavljene na lokaciji Mandrača, prva od njih 27. lipnja kada će se održati fešta Uvale Mandrač, koju su od zaraslog šipražja prije koju godinu uredili vrijedni volonteri s Velog Vrha i članovi PŠRD-a Mandrač. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter