Pršo: Kome se pogoduje i zašto se šuti?

Vlado Šegon i Dragica Pršo (Rex)
Vlado Šegon i Dragica Pršo (Rex)

"Kome se pogoduje i zašto se šuti? Zašto se sustavno uništava trgovina i industrija u ovom gradu? Dovoljno je samo pogledati 'najsvježije' primjere poput Arena trikotaže, Glasa Istre trgovine, TESU-a i sada Puljanke grupe. Onaj tko se domogne vrijednih nekretnina tih propalih firmi, neće ih jeftino prodati", kazala je predsjednica pulske gradske organizacije OraH-a Dragica Pršo na jučerašnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj radi situacije u Puljanka grupi. Prozivala je, nadalje, predstavnike sindikata Puljanke da se javno očituju o tome što su sve napravili i što su mogli napraviti te da počnu raditi ono za što su izabrani i zaduženi.

- Osam tisuća kuna plaće koju imaju kao predstavnici sindikata nije mala. Neka zasluže svoju plaću jer su tamo prvenstveno zbog interesa radnika Puljanke, a ne drugih, privatnih ili političkih interesa, rekla je Pršo te pozvala i Državno odvjetništvo RH da krene istraživati po službenoj dužnosti jer je neisplata plaća kazneno djelo, a radnici Puljanke i Istre d.d. je od travnja nisu dobili.

- Zanimljivo je da je zagrebačka tvrtka otkupila Puljanka grupu čija vrijednost nekretnina iznosi nekoliko milijuna eura. Kad se razmisli koliko Puljanka ima nekretnina, ispada da je zagrebačka tvrtka kupila Puljanku za 500.000 kuna, a dobili su vrijednost, u nekretninama od barem 100 milijuna kuna. Samo skladište u Šijani je šest milijuna eura, rekao je pak Vlado Šegon, član gradskog foruma ORaH-a i napomenuo da vrijednost nekretnina nadaleko nadilazi vrijednost za koju je prodana te da se navodno te iste nekretnine sada iznajmljuju Puljanci. Interesantno je da je Uprava Puljanke ostala ista, rekla je Pršo, navodeći da je to čudno jer ako je Puljanka dovedena pred stečaj i prodana da se spasi, logično bi bilo da se smijeni Uprava koja je dovela do toga.

- To je logički slijed. Od 2008. otkad je Puljanku preuzela zagrebačka tvrtka zatvoreno je 20 trgovina, a imali su 70. To je nedopustivo, pozivam stoga da se svi očituju, i Grad i Uprava. Neka kažu što se događa s Puljanka grupom, pozvala je Pršo. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter