Proslavljena pučka Petrova

Mnogi su zaplesali na pjesme popularnih Koktelsa (A. DAGOSTIN)
Mnogi su zaplesali na pjesme popularnih Koktelsa (A. DAGOSTIN)

Neformalni dan općine Sveti Petar u Šumi, pučka fešta Petrova, proslavljena je tradicionalno u subotu, nekoliko dana nakon blagdana Sv. Petra i Pavla koji je ove godine pao u ponedjeljak. Jedna od najvećih tradicionalnih istarskih proslava na početku ljeta i ove je godine na novopopločeni središnji supetarski trg privukla velik broj posjetitelja iz samog mjesta, ali i bliže i dalje okolice.

Redovi automobila poredanih uz prometnice najavljivao je da će u supetarskom središtu biti gužve, a tako je i bilo. Dominirali su mladi posjetitelji koji su se sakupljali u manjim skupinama uz prilaznu cestu ili na ugostiteljskom punktu nasuprot osnovne škole gdje se puštala techno glazba. U nastavku prema središnjem trgu slijedio je niz štandova s ponudom hrane i pića, a na glavnom trgu uz koje je smještena župna crkva i pavlinski samostan, nalazila se pozornica s koje su brojne plesne parove animirali popularni Koktelsi i Provin bend.

Tijekom dana održan je bogat sportski program iz kojeg izdvajamo nogometnu utakmicu Supetarski zeti protiv Supetaraca u kojoj su ove godine slavile "pridošlice" rezultatom 5:3. Ženski nogometni klub Istra iz Žminja deklasirao je žensku selekciju sastavljenu na licu mjesta, održano je natjecanje u odbojci na pijesku te konjički turnir u preponskom jahanju u organizaciji supetarskog konjičkog kluba Hypos o kojem ćemo donijeti zasebnu vijest. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter