Promoviranje poduzetničke kulture

Kristina Hlavati, Danijela Križman Pavlović, Boris Sabatti i Alek Dragojević (N .LAZAREVIĆ)
Kristina Hlavati, Danijela Križman Pavlović, Boris Sabatti i Alek Dragojević (N .LAZAREVIĆ)

Europski tjedan malog i srednjeg poduzetništva, u kojem se od 16. do 20. studenog promovira poduzetnička kultura diljem Europe, obilježit će se i u Puli nizom radionica, prezentacija i panela u organizaciji FET-a "Dr. Mijo Mirković" i Istarske razvojne agencije (IDA). Dr. Danijela Križman Pavlović, profesorica i dekanica FET-a, na današnjoj je konferenciji za novinare kazala da se Tjedan obilježava u 37 europskih država.

- Ovom kampanjom se događanja i aktivnosti žele u najvećoj mogućoj mjeri približiti sadašnjim i potencijalnim poduzetnicima. Namjera je informirati poduzetnike o podršci koju im pružaju institucije i organizacije na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te promocija poduzetništva među mladima, rekla je Križman Pavlović.

Od 17. do 19. studenog u prostorijama IDA-e i FET-a održavat će se radionice i paneli: u utorak, 17., u IDA-i će predstavnici HAMAG-a, Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, HBOR-a i OKIŽ-a od 9 do 12 sati govoriti o poticanju malog i srednjeg poduzetništva i inovacija u proizvodnim procesima, najavio je Alek Dragojević, stručni suradnik u IDA-i. Idućeg dana, 18., međunarodni konzultant Zrinski Pelajić u IDA-i će od 9 do 16 sati voditi radionicu o inovacijama, poduzetništvu i financiranju start-upova. U četvrtak, 19., IDA u suradnji s pulskim sveučilištem organizira posjet studenata Centru za popularizaciju znanosti i inovacije, otvorenom u svibnju ove godine u sklopu projekta Smart Inno. Centar su dosad posjetili učenici 12 osnovnih i srednjih škola u Istri koji odrađuju praktični dio nastave, većinom iz fizike i tehničkih predmeta.

Boris Sabatti, direktor IDA-e, pozvao je poduzetnike i one koji tek osnivaju tvrtku, inovatore i sve zainteresirane da se prijave na besplatne radionice.

Kristina Hlavati, projektna asistentica u Smart Inno projektu u srijedu, 18., najavila je panel o izazovima razvoja održivog turizma koji će se od 10 do 12 sati održavati na FET-u. U raspravi će sudjelovati Nada Prodan Mraković, pročelnica Županijskog odjela za turizam, predstavnica Grada Pule Kristina Fedel Timovski, vlasnik obiteljskog hotela San Rocco Tullio Fernetich, Maria Gracia Baćac iz UHPA-e i Tatjana Braškić iz tvrtke Jadranka s Malog Lošinja. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter