Prometnice zatvorene tijekom prolaska biciklista


U subotu se u Istri, sa startom ispred Arene, vozi četvrta etapa biciklističke utrke Tour of Croatia. Start u Puli predviđen je oko 11.30 sati, a biciklisti će se na početku utrke kretati Flavijevskom ulicom, kružnim tokom na Punti, te Tršćanskom ulicom odakle će preko Velog Vrha krenuti Vodnjanskom cestom prema Vodnjanu.

Dionica će bicikliste voditi preko Velog Vrha, Vodnjana, Bala, Rovinja, Kanfanara, Žminja, Pazina (Rogovići i Stari Pazin), Podberma, Vela Trabe, Baderne, Žbandaja, Vrvara, Poreča (Žatika i Špadići), Tara (kružni tok), Novigrada, Dajle, Lovrečice, Đube, Umaga, Zambratije, Fažanskog križanja, Sv. Marije na Krasu, te ponovno Umaga gdje se biciklisti ispred Stella Marisa očekuju između 15 i 15.30 sati.

Kako izvještava Policijska uprava istarska, promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska biciklista. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja. Policija upozorava i moli vozače koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika. Svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Biciklistička utrka Tour of Croatia ove se godine prvi put održava, a osim sportskog natjecanja cilj je promocija Hrvatske, pa se tako čak četiri od pet etapa vozi jadranskom obalom i parkovima prirode (Plitvička jezera, Učka), a sve je popraćeno prijenosom televizijskih kuća, uz najveću promociju putem Eurosporta. Sam start u Puli stoga će putem televizijskih prijemnika još jednom odaslati sliku očuvanog pulskog amfiteatra, baš kao što je to bio slučaj kada je oko Arene gostovao Giro d'Italia. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter