Projektni dan u OŠ Marčana


Osnovna škola Marčana koncem proteklog tjedna prigodnim je programom obilježila Projektni dan, uz nastup učenika koji su se predstavili recitacijama i pjevačkim izvedbama. Ujedno je završen najvažniji, četveromjesečni školski projekt Škola u šumi (ŠUŠ) koji je dio Šume, višegodišnjeg projekta uređenja šume kod Kalića, kilometar udaljene od ove škole. Škola je, podsjetimo, na natječaju "Mali projekti za bolje sutra" Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva za ŠUŠ dobila 7.300 kuna koji je iskorišten za nastavak lani započetog projekta Šuma.

Nina Pliško, učiteljica razredne nastave u OŠ Marčana, voditeljica ŠUŠ-a te, uz Maju Puhar Bezjak, Jasminu Dželadinov Milošević i Dejana Tibinca, suvoditeljica Šume, napominje da je dobivenim novcem kupljen fotoaparat s makroobjektivom kojim su fotografirane biljne i životinjske vrste, a fotografije s informacijama nalaze se na informativnim pločama postavljenim u šumi. Ploče je dizajnirala Luzia Gortan.

Šumska entomofauna naziv je radionice u sklopu koje su evidentirani kukci te izdvojene potencijalno opasne vrste, prijenosnici bolesti i(li) napasnici.

U šumi je postavljen i tibetanski most, a u izradi je i tabla s pravilima ponašanja, uz napomenu da se objekti postavljeni u prirodi koriste na vlastitu odgovornost.

- Učenici i djelatnici OŠ Marčana pozivaju građane da dođu uživati u edukativnom odmorištu do kojeg vodi tabela postavljena na prometnici, ali i putokazi uz stazu, rekla je Pliško te apelirala na sve da prostor koji koriste ostave čistim kako bi i drugi posjetitelji mogli uživati u ovom odmorištu. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 31. SVIBNJA


Podijeli: Facebook Twiter