Projekt mladih Porečana među najboljima u Hrvatskoj

Dio projektnog tima škole s mentoricom (arhiva TUŠ Antona Štifanića)
Dio projektnog tima škole s mentoricom (arhiva TUŠ Antona Štifanića)

Po drugi je put u ovoj školskoj godini jedan projekt porečke Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića Ministarstvo turizma uvrstilo među tri najbolja u Hrvatskoj. Ovom se prigodom radi o projektu "Dostupnost nas povezuje", koji je škola prijavila u veljači na javni poziv Ministarstva u sklopu programa "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam".

Projektni tim učenika - Emil Zakinja, Nensi Trivunović Sorgo, Monika Brčić, Vanesa Peruničić i Sara Pušić - predvođen mentoricom Vilmom Čehić Janjuš, izradio je web-stranicu s elektroničkim vodičem kroz grad Poreč za osobe s invaliditetom odnosno ograničene pokretljivosti. Rezultati su objavljeni ovih dana. Škola je za realizaciju projekta dobila 15 tisuća kuna, a priznanje će joj biti uručeno na Danima hrvatskog turizma, 16. i 17. listopada u Opatiji.

Na prethodnom je natječaju najbolje ocijenjen bio njen projekt "Istra za mlade", a novom pohvalnicom nastavljen je niz priznanja koja su učenici i nastavnici porečkog TUŠ-a dobili za svoja postignuća, kako na natjecanjima, tako i u provedbi brojnih projekata. (K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter