Projekt "Marlera" vodi Općinu Ližnjan u bankrot?

Marlera se umjesto velebnog projekta pretvara u uteg za Općinu Ližnjan (arhiva)
Marlera se umjesto velebnog projekta pretvara u uteg za Općinu Ližnjan (arhiva)

Načelnica Općine Ližnjan Maja Cvek i donačelnik Paolo Demarin uspjeli su nedavno doći do vrlo važnih dokumenata vezanih uz projekt golfa na Marleri koji su nedostajali u općinskoj dokumentaciji.

Tako je nova vlast tek sada otkrila kakve je obaveze i nepovoljne ugovore naslijedila od bivše vlasti i što je sve bivši načelnik Srećko Ševerlica potpisao, i to bez znanja tadašnjih općinskih vijećnika, na čija pitanja o Marleri nerijetko nije želio odgovarati.

- Dokumente koje smo uspjeli prikupiti dali smo pravnicima da sve pozorno pregledaju i iščitaju. Općina bi doslovno mogla bankrotirati ako ispoštuje sve što je Ševerlica potpisao u ugovorima s Marlera Golf LD-om. Ne znamo ni je li to sve ili se u nečijoj ladici krije još nešto što bi nam još moglo doći na naplatu, kazao je Demarin.

Ugovor koji sadašnjoj vlasti u Ližnjanu zadaje najviše glavobolje jest onaj o podmirivanju troškova gradnje nerazvrstane ceste Ližnjan - Smiljevac - Marlera, kojim se potvrđuju sumnje mještana i dijela oporbenih vijećnika iz 2011. i 2012. da su radovi na cesti od Galiole prema Smiljevcu s kompletnom infrastrukturom počeli samo zbog projekta golfa, a ne i zbog mještana.

Taj ugovor, koji je Ševerlica potpisao 21. rujna 2009. u Zagrebu, vijećnici nikada nisu dobili na uvid.

- Po našim saznanjima, Društvo Marlera Golf uplatilo je Općini 13,5 milijuna kuna za komunalni doprinos, s time da se Općina obvezala sva uplaćena sredstva iskoristiti isključivo za potrebe golf resorta, što je presedan jer se dobro zna da se komunalni doprinos uvijek koristi za komunalne i infrastrukturne radove, konstatirao je Demarin.

Cijelu ovu situaciju može rasvijetliti samo bivši načelnik Ševerlica, koji nažalost nije odgovarao na naše telefonske pozive i molbe za razgovorom. (piše P. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter