Prodan prostor koji koristi Tekop Nova

Prodan je i dio prostora u kojem je nekad bila poslovnica banke (D. ŠTIFANIĆ)
Prodan je i dio prostora u kojem je nekad bila poslovnica banke (D. ŠTIFANIĆ)

Jučer je na Trgovačkom sudu u Rijeci prodan poslovni prostor Arena modne kuće d.o.o. u stečaju na pulskoj Rivi. Stečajna upraviteljica Marija Ružić otkrila nam je da je jedan poduzetnik iz Poreča kupio za 900 tisuća kuna 143,6 četvorna metra gdje je nekad bila bankarska poslovnica, prvo Brod, a kasnije Kent banke. Za ostalih 3.546 četvornih metara, koji su ponuđeni za 13,3 milijuna kuna, nije bilo interesenata.

Stoga je Ružić najavila da će te nekretnine biti ponuđene na petoj dražbi, ali dodatno snižene za oko pet posto. Ona će se održati 14. srpnja, također na Trgovačkom sudu u Rijeci. Podsjećamo da je u prethodne tri dražbe prodana samo jedna nekretnina. Tada je jedan pulski poduzetnik kupio za 450 tisuća kuna 99 kvadrata prostora u prizemlju, nasuprot zgrade Urbisa.

Inače, stečajna upraviteljica nam je u nekoliko navrata navela da će prihod od prodaje biti uplaćen razlučnom vjerovniku, odnosno OTP banci, koja je dobila i novac od prodaje strojeva. Ranije nam je stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Ljiljana Ugrin pojasnila da će dobivenim novcem od prodaje zgrade ili njezinih dijelova, namiriti razlučne vjerovnike te očekuje da će biti novca i za radnike i ostale vjerovnike.

No, prije nekoliko dana održana je na Općinskom sudu u Puli druga dražba za nekretninu Arene koju koristi Tekop Nova. Prostor od 421 četvornog metra u travnju je ponuđen za 2,4 milijuna kuna, a sada je prodan za polovicu tog iznosa. Ova se prodaja obavlja pa nalogu Veneto banke koja time namjerava namiriti nikad naplaćeni kredit odobren Areni, odnosno banka je upisala na toj nekretnini založno pravo u iznosu od 134.000 eura što odgovara vrijednosti nešto većoj od milijun kuna.

Podsjećamo da je ranije najavljeno da će, ukoliko se proda taj prostor, Tekop Nova najvjerojatnije preseliti u Šijanu, gdje će im Grad osigurati alternativni prostor na Trgu I. istarske brigade, budući da je u prizemlju, te je dovoljno velik i omogućava pristup i osobama s invaliditetom. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter