Priredba u čast Dana kruha

Prigodna izložba kruha (M. MIJOŠEK)
Prigodna izložba kruha (M. MIJOŠEK)

Prigodnim programom u četvrtak je u pulskoj Osnovnoj školi Vidikovac obilježen Dan kruha i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Djeca su donijela i već gotove kruščiće koje je prije jela blagoslovio župnik crkve sv. Josipa Ivan Prodan, dok su u polivalentnoj dvorani škole imala priliku vidjeti i kako se izrađuju razne vrste tjestenine. Naime, članovi grupe Čuvari zavičajne nastave, učenici drugih razreda u pratnji svojih baka, umijesili su raviole, fuže i pljukance, a kako kaže voditeljica grupa i učiteljica razredne nastave Bojana Manzin, to se idealno uklopilo u dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

- Mi baštinimo stvari iz prošlosti, poput starih zanata, predmeta, pa tako i stara tradicijska jela. Osim pašte, djeca su nudila i starinsko kafe' i mliko, Divka i Kneipp, s kruhon koje se pilo u čikarama, pojasnila je Manzin.

Prema riječima ravnatelja škole Predraga Dukića, u programu su sudjelovali učenici nižih razreda i predstavnici iz viših razreda da se ne remeti puno nastavni program, ali da se ipak obilježi ovaj dan.

- Želja nam je imati što više priredbi kroz godinu da djeca pokažu svoj rad i ono što su stvorili kroz godinu, naglasio je ravnatelj Dukić. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter