Presjek desetogodišnjeg rada Matice iseljenika


Danas su u prostorijama Komunalne palače zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko primile voditeljicu podružnice Hrvatske matice iseljenika u Puli Anu Bedrina.

Povod sastanka bio je skorašnji odlazak u mirovinu gospođe Bedrina te prikaz presjeka njezinog desetogodišnjeg rada kroz podružnicu, od samog osnutka podružnice do danas.

Bedrina je iskoristila priliku da bi prezentirala dosadašnja postignuća Hrvatske matice iseljenika u Puli i Istri.

- Bilo je tu raznih izložbi, tečajeva hrvatskog jezika, prezentacija knjiga naših iseljenika, tradicionalnih susreta u Padovi popraćenih glazbenim programom istarskih izvođača, kazala je Bedrina te je zaključila da bi bilo lijepo da se izbrišu granice i da iseljenici više nisu iseljenici.

Dogradonačelnica Puh Belci rekla je da dugo nije doživjela da netko ovako strastveno i s entuzijazmom priča o svom poslu te se zahvalila gospođi Bedrina i Hrvatskoj matici iseljenika u Puli i Istri što ovako lijepo brinu o istarskim iseljenicima. Zahvalama se pridružila Rajko koja je istaknula da Županija isto kao i Grad podupire rad Matice i veseli se zajedničkoj budućoj suradnji. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter