Predstavljena nezavisna kandidacijska lista "oLIVEr 4 PULA"

Predstavljanje nezavisne kandidacijske liste "oLIVEr 4 PULA" (P. SOFTIĆ)
Predstavljanje nezavisne kandidacijske liste "oLIVEr 4 PULA" (P. SOFTIĆ)

Danas se novinarima predstavio nezavisni kandidat za gradonačelnika Pule i nositelj liste za gradsko vijeće "oLIVEr 4 PULA" Oliver Orlić. Poznati pulski aktivist za izgradnju 50-metarskog bazena, inače bivši predsjednik Plivačkog kluba Pula i nekadašnji član stranke HNS, odlučio se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima s konkretnim i realnim željama za promjenama u gradu.

Put u 21. stoljeće

- Želja za promjenama, za aktivnim odlučivanjem, stvaranjem kvalitetnijeg građanskog okruženja, pobudilo je u meni poriv za povratkom u političke vode. Ovaj put sam odlučio oko sebe okupiti grupu građana koji su se istakli dosadašnjim djelovanjem i koji su čvrsti u svojim nastojanjima da se u našem gradu dogode konkretne, pozitivne promjene. Naša ideja i vizija je da se grad vodi na način da gradonačelnik i gradsko vijeće zaista postanu zaposlenici građana, kako bi to i trebali biti, te da građani sami odlučuju o bitnim stvarima, da ih se pita i sluša, da se provode njihove želje i ideje i to kroz mjesne odbore koje moramo oživjeti. Moramo im vratiti težinu i važnost jer nitko ne poznaje bolje svoj kvart od onoga koji u njemu živi, rekao je Orlić.

Dodao je da gradska vlast i gradonačelnik moraju biti lokomotiva koja će vući i pokretati ideje građana uz pomoć stručnjaka, a sve s ciljem kako bi grad odveli u 21. stoljeće. Istaknuo je kako se samo snagom zajedništva može štošta učiniti te da se za sadašnje stanje ne može kriviti niti toliko često spominjani "Zagreb" niti tko drugi, jer je jedini krivac "svatko od nas svojim nedjelovanjem". 

Stipendije za sportaše

Ukoliko on i drugi kandidati s njegove liste uspiju barem ući u Gradsko vijeće, Orlić je obećao da će se odreći svojih vijećničkih naknada u korist udruga i pojedinaca kojima je to potrebno, a ukoliko uspije postati gradonačelnik, obećao je financirati dvoje vrhunskih sportaša u punom iznosu stipendije Hrvatskog olimpijskog odbora.

- Nije slučajnost što sam za predstavljanje svoje kandidature odabrao baš pulsku zvjezdarnicu, jer mi je želja da se ona zaista konačno stavi u funkciju, da Pula dobije pravu meteorološku postaju, te da iz ove zvjezdarnice mladi gledaju zvijezde i sanjaju o putovanju u svemir, a ne o putovanju u Njemačku, Irsku i druge zemlje u koje, nažalost, odlaze, istaknuo je Orlić.

Medijima su se predstavile i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika Ingrid Šandorov i Dragica Pršo (OraH). (P. SOFTIĆ)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter