Potpisan ugovor o osiguranju sredstava za izgradnju bazena

Valter Šarić, Elena Puh Belci i Ivan Glušac (D. ŠTIFANIĆ)
Valter Šarić, Elena Puh Belci i Ivan Glušac (D. ŠTIFANIĆ)

U Komunalnoj palači danas je, između gradskog trgovačkog društva Pula sport i Zagrebačke banke, potpisan ugovor o osiguranju sredstava za izgradnju pulskog gradskog bazena čime se cjelokupni projekt bliži samoj realizaciji. Dogradonačelnica Elena Puh Belci navela je da potpisivanjem ugovora pulski bazen postaje stvarnost. 

Ukupna investicija bazena 53,5 milijuna kuna

- Izgradnja kompleksa gradskog bazena od samog se početka provodi u suradnji s koordinacijom plivačkih klubova, sportskim udrugama i udrugama osoba s invaliditetom i drugim, a na našim redovitim koordinacijskim radnim sastancima pokušali smo maksimalno usuglasiti želje i potrebe s realnim mogućnostima izgradnje. Bazen će biti dostupan svima, od predškolskih i školskih uzrasta, do osoba s invaliditetom i rekreativaca te sportaša, kao i osoba treće životne dobi. Uz zahvalu ZABA-i na partnerstvu drago mi je da projekt ide svojim planiranom dinamikom i veselim se skorašnjem početku radova, kazala je u uvodu Puh Belci.

Direktor Pula sporta Ivan Glušac napomenuo je da je ugovor vrijedan 65 milijuna kuna, od čega se 53,5 milijuna kuna odnosi na ukupnu investiciju izgradnje i opremanja kompleksa gradskog bazena dok će se ostatak iznosa iskoristiti za ostalu sportsku infrastrukturu.

- Za 53,5 milijuna kuna izgradit će se, i u potpunosti opremiti, bazenski kompleks s ukupno tri bazena, vaterpolskih dimenzija 34x25 metara, multifunkcionalan dimenzija 25x10 metara te bazen za najmlađe. Takav kompleks omogućit će održavanje plivačkih i vaterpolskih natjecanja čime će se dodatno podignuti kvaliteta vodenih sportova, a u kompleksu gradskog bazena moći će uživati i sve generacije naših sugrađana, kazao je Glušac, podsjetivši da je Pula sport sa ZABA-om partner dugi niz godina pri čemu je ostvario projekte izgradnje pulskog stadiona Aldo Drosina te renoviranja atletske staze na stadionu na Verudi. 

Vrlo povoljni uvjeti kreditiranja

Direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić, podsjetio je da je, osim sportskih objekata, ZABA bila partner Gradu i prilikom gradnji vrtića te škole, a sada i bazena čiji je značaj infrastrukturnog projekta za Pulu posebno naglasio. Istaknuo je i vrlo povoljne uvjete kunskog kreditiranje i izvore financiranja za projekt izgradnje bazena.

- Riječ je o kunskom kreditu na 20 godina i gotovo da takvih izvora u bilancama banaka u Hrvatskoj nema. Radi se o plasiranju kapitala banke, a to dovoljno govori o značaju kojeg banka pridaje suradnji s Gradom Pulom i Pula sportom. Također, kamatno opterećenje koje je vezano za trezorske zapise Ministarstva financija RH u trenutku potpisivanja ovog ugovora iznosi 2,18 posto, pojasnio je Šarić.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora o osiguranju financijskih sredstava, uskoro bi se trebao potpisati i ugovor s izvođačem radova nakon čega će započeti i sami građevinski radovi. (G. ROJNIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter