Poreznici zatvorili (i) porečku Villu Holiday

Danas prazan hotel ima 12 soba
Danas prazan hotel ima 12 soba

Zaposlenici Porezne uprave iz Pazina u utorak u 9 sati zapečatili su hotel Villa Holiday u Buićima uz državnu cestu Poreč - Pazin i zabranili mu daljnji rad. Razlog zatvaranja je vrlo konkretan - dugovanje Poreznoj upravi u iznosu od oko 137 tisuća kuna za nepodmirene obveze za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te za PDV.

Ovaj mali obiteljski hotel s 12 soba posluje od 2006. godine i u vlasništvu je Velimira Kanceljaka, koji nas je i pozvao, dijelom potaknut i pričom o zatvaranju hotela u Senju. U vrijeme pečaćenja u hotelu je boravilo 15 gostiju, koji su ga po naredbi poreznika morali napustiti, neugodno iznenađeni zbog prisutnosti inspektora i policije.

- Gostima koji su izbačeni nisam ništa naplatio, bez obzira što su bili ovdje sedam dana. Nisam imao snage, jer su se našli u neugodnoj situaciji i već im je dovoljno bilo što su ostali na cesti i morali sami snalaziti. Sada je sve zatvoreno dok ne platim dug, a gdje ću naći novac kad ne radim - ne znam, kaže Kanceljak, koji u svom objektu zapošljava i četiri djelatnika.

- Ako su u Senju zatvorili i otvorili hotel, zašto to ne mogu napraviti i ovdje, zar ne vrijede isti zakoni, žali se Kanceljak i svoj dnevni gubitak zbog zatvaranja procjenjuje na deset tisuća kuna.  

Kako nam je ispričao, problemi su počeli 1. srpnja, kada su inspektori pazinskog područnog ureda Porezne uprave obavili inspekcijski nadzor te ga usmeno obavijestili o dugu.

Dva tjedna kasnije dobio je rješenje o obavljenom nadzoru u kojem ga se obavještava da ima dug u iznosu od 136.824 kune koji mora podmiriti jer će u protivnom objekt biti zapečaćen. (V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter