Porečki proračun za 2017. usvojen, Picco nije došao

Sa sjednice porečkog gradskog Vijeća (M. MIJOŠEK)
Sa sjednice porečkog gradskog Vijeća (M. MIJOŠEK)

Predloženi gradski proračun Poreča za 2017., težak 261,1 milijun kuna, porečko Gradsko vijeće u četvrtak navečer je izglasalo s deset glasova "za" i šest "protiv". Uz vijećnike IDS-a, za njega je glasalo i dvoje vijećnika Nezavisne liste Snježane Mekote. S obzirom da zbog izostanka vijećnika Fabrizija Picca (IDS) vladajuća stranka nije sama imala većinu, ta su dva glasa bila ključna. U suprotnom je prijetilo da Poreč ostane bez proračuna te da dobije vladinog povjerenika, uz ograničene mogućnosti poslovanja Grada. Od 25 amandmana na proračun, 11 ih je usvojeno u cijelosti, tri djelomično, a 11, uglavnom oporbenih, je odbijeno.

Rebalansom je smanjen ovogodišnji proračun za 29,5 posto, odnosno za 53 milijuna kuna, pa proračun za 2016. zapravo iznosi 165,7 milijuna kuna. Protiv ovog prijedloga bio je jedino HDZ-ov vijećnik Dražen Prgić.

Vijeće je u četvrtak zapelo na samom početku. Prilikom usvajanja dnevnog reda Rodoljub Kosić (SDP) je zatražio da se u dnevni red uvrste i vijećnička pitanja koje predsjednik Vijeća Adriano Jakus ovoga puta nije uvrstio. Osim oporbenjaka bilo je "za", ali i osam vladajućih "protiv". Pat pozicija se ponovila i prilikom izglasavanja IDS-ova prijedloga o dnevnom redu. Nakon stanke IDS je ipak prihvatio oporbeni prijedlog. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter