Porečka Lanterna među top 20 u Europi

Naslovnica specijalnog priloga magazina Le monde du plein air
Naslovnica specijalnog priloga magazina Le monde du plein air

Među dvadeset najboljih europskih kampova, prema specijalnom prilogu rujanskog izdanja najpoznatijeg francuskog kamping magazina Le monde du plein aira, čak su četiri hrvatska kampa, a među njima jedan istarski. Tako će i predstavnicima Lanterne u Poreču grupacije Valamar, Poljane Kvarner campinga u Malom Lošinju te Šimuna na Pagu i Zatona Turisthotela u Ninu krajem godine biti uručena posebna diploma koja svjedoči o dodijeljenoj kvaliteti za 2016. godinu.

Prema ovom izboru, 20 najboljih kampova u Europi imaju: Hrvatska i Italija po četiri kampa, Španjolska i Austrija po tri, Njemačka dva te po jedan kamp u Portugalu, Švedskoj, Nizozemskoj i Luksemburgu.

- Ovo je prva godina da Hrvatska ima četiri nagrađena kampa i dijeli prvo mjesto po kvaliteti s Italijom. Čak je 20 posto nagrađene europske kamping kvalitete otišlo u Hrvatsku, a među nagrađenima je 12 kampova koji koriste brend Leading camping, četiri hrvatska kampa koji imaju atribut Top camping te 12 nagrađenih kampova camping vodiča ADAC koji nose atribut Best. Le monde du plein aira je magazin broj jedan za francuske kampiste, koji ove godine slavi jubilarnih 40 godina izlaženja. Specijalnu ediciju "Najbolji europski kampovi" (Les plus beax campings d Europe) besplatno će dijeliti na svim francuskim kamping sajmovima, kaže Jerko Sladoljev iz porečke udruge Top Camping Croatia.

Cijeli projekt ocjenjivanja kvalitete, pojašnjava, vodio je francuski kamping novinar Jacques Gout, autor specijaliziranih izdanja i knjiga o kampovima, priznati kamping ekspert na europskoj razini. Osobno je posjetio i ocijenio sve europske kampove i obradio kvalitetu vodeći se kriterijima diversifikacije proizvoda u kampu, inovativnosti i kvaliteta usluga za obitelji. Redakcija ovog poznatog kamping magazina i dogodine će ponoviti akciju ocjenjivanja. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter