Poreč: Završena obnova parkinga vrijedna 450 tisuća kuna

Dovršena obnova velikog parkirališta (T. KOCIJANČIĆ)
Dovršena obnova velikog parkirališta (T. KOCIJANČIĆ)

Obnova velikog gradskog parkirališta dovršena je, a investicija je stajala 450 tisuća kuna, javljaju iz porečkog komunalnog poduzeća Usluga. Građanima će svakako najzanimljivije biti da sada, uslijed širenja parkirališnih mjesta, ovo parkiralište u centru Poreča ima 50-ak mjesta manje. No, nova, veća mjesta za korisnike su funkcionalnija i sigurnija i odgovaraju novim standardima.

Radovi su, kako smo već pisali, startali krajem listopada prošle godine, a namjera Usluge za ovo parkiralište koje se intenzivno koristi tijekom cijele godine, a osobito u ljetnim mjesecima, bila je učiniti ga funkcionalnijim, modernijim, ljepšim, a nadasve sigurnijim. Prometna i pješačka komunikacija na parkiralištu i dalje, prema drugim dijelovima grada, podignuta je na višu razinu.

Kako smo doznali iz Uprave Usluge, u sklopu ovog infrastrukturnog projekta zamijenjen je asfaltni zastor od glavne prometnice kroz ulazno-izlazne rampe te na najkritičnijim mjestima, u površini od 1.700 četvornih metara. Brisana je dosadašnja vanstandardna horizontalna signalizacija (2,2 × 5 metara) sistemom visokotlačnih perača, a izradom nove parkirna su mjesta šira, sukladno novim standardima (2,5 × 5 metara). Također, zamijenjene su dotrajale automatske rampe suvremenijima, koje udovoljavaju najvišim standardima brzine protoka vozila. Ugrađeno je još pet videokamera čime su poboljšane kontrola ulaza-izlaza vozila i naplata parkiranja. Usto,  parkiralište je dobilo i novu, funkcionalniju kućicu-blagajnu.

- Sanirane su konstrukcije nadstrešnica i stupova javne rasvjete detaljnim čišćenjem hrđe, premazivanjem u dva sloja temeljne boje i s još dva sloja visokokvalitetne zaštitne boje. Postavljena su i nova, kvalitetnija sjenila za sunce koja su veće gustoće i otporna na UV zrake, sve to u ukupnoj površini od 2.250 kvadrata. Svi su radovi izvedeni u ugovorenom roku, a vodilo se računa da parkiralište u svakom trenutku bude maksimalno funkcionalno, saznajemo iz Usluge. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter