Poreč: Prvomajska fešta i Cvjetni vikend za Dan grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otvorenje Centra za mlade, svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručena gradska priznanja, Cvjetni vikend i proslava 1. maja samo su neka od brojnih događanja u povodu i oko Dana grada Poreča, koje su na današnjoj konferenciji za novinare najavili dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, gradska savjetnica za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić, referent za manifestacije Sergio Pavat, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Sanja Radetić Fatorić i voditeljica hortikulture u Usluzi Nevija Poropat.

Svečana sjednica vijeća održat će se u kazališnoj dvorani 30. travnja i počinjet će u podne. Jakus je kazao da su stigla tri prijedloga za gradsku nagradu 30. april i povjerenstvo je predložilo da sva tri budu usvojena, a konačnu će odluku preksutra donijeti vijećnici. Štifanić Dobrilović posebno je istaknula svečano otvorenje Centra za mlade u Kulturnom centru, u ponedjeljak, 28. travnja.

Na Cvjetnom sajmu, najavila je Poropat, za vikend u sportskoj dvorani "Veli Jože" predstavit će se 20-ak izlagača, a uz natjecateljski i prodajni, imat će i humanitarni karakter. Društvo invalida iz Poreča će sve što zarade od prodaje na svom štandu donirati potrebitima. Sajam je otvoren u subotu od 9 do 19 te u nedjelju do 17 sati, a na svečanosti otvorenja nastupit će porečki predškolci i osnovci. Učenici Srednje škole Mate Balote pomagat će urediti prostor i sudjelovat će na sajmu. I ove će se godine birati najljepše uređen štand, najljepši aranžman i najljepša slika. Istovremeno će u Galeriji Galija izlagati članovi Likovne udruge iz Poreča.

Prvomajska fešta na gradskom kupalištu

Proslavu Prvog maja na gradskom kupalištu predstavio je Sergio Pavat. U programu su boćarski, odbojkaški i turnir u briškuli i trešetu, nastupi grupa Baredinesaurusi i Replay banda te gastro-ponuda, sve od 9 do 20 sati. Od manifestacija, tu su još Međunarodni sajam pročitanih knjiga BOOKtiga, Vinistra, treći parlament mladih AEHT-a, europske asocijacije turističko-ugostiteljskih škola, zatim premijera predstave "Carevo novo ruho" gradskog Mrkog teatra i izložba "Čuvene zgrade Praga 6". (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter