Poreč ostvario tri milijuna noćenja

Poreč i dalje vrvi turistima (E. VELAN)
Poreč i dalje vrvi turistima (E. VELAN)

S jučerašnjim danom Poreč je premašio tri milijuna noćenja i time ostvario rekordan turistički rezultat. Tako je od početka godine do 4. listopada na području Turističke zajednice Grada Poreča ostvareno ukupno 458.442 dolazaka i 3.000.526 noćenja što predstavlja povećanje od 11 posto u dolascima te 9 posto u noćenjima. Od toga su strani gosti ostvarili 436.974 dolazaka što predstavlja povećanje od 11 posto i 2.873.813 noćenja, 8 posto više u odnosu na prošlu godinu.

I domaći su se gosti češće odmarali u Poreču nego lani što potkrjepljuje porast od 4 posto u dolascima i 14 posto u noćenjima. Strani gosti su u spomenutom razdoblju ostvarili udio od 96 posto u ukupno ostvarenim noćenjima, a najviše je kao i inače bilo gostiju iz Njemačke i Austrije. Slovenci su u navedenom razdoblju ostvarili 12 posto više dolazaka. Posebno je važan povratak Talijana kojih je bilo 19 posto više u dolascima.

"Po dobnim skupinama najbrojniji su bili gosti stariji od 60 godina, zatim slijede oni dobne skupine od 41 do 50. Treće mjesto zauzeli su gosti dobne skupine od 51 do 60 godina. Povećanje koje nas posebno veseli je ono od 12 posto zabilježeno kod dobne skupine od 19 do 30 godina starosti, navodi u priopćenju Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

Manifestacije koje su motiv dolaska gostiju u destinaciju, pregršt različitih programa i događanja, promocija na glavnim emitivnim tržištima, ulazak destinacije u projekt Hrvatske turističke zajednice "Hrvatska365", pozicioniranje programa u pred i posezonu, velike investicije te stalno ulaganje u infrastrukturu samo su neki od razloga koji su doveli do ovih odličnih turističkih rezultata, istiće Velenik. Zbog toga i upućuje zahvale turističkim tvrtkama, Gradu Poreču i njegovom komunalnom poduzeću, svim trgovcima i ugostiteljima te privatnim iznajmljivačima koji su direktno ili indirektno sudjelovali u realizaciji ovogodišnje vrlo uspješne turističke priče. Poreč plovi punim jedrima u svijetlu turističku budućnost. (E. V.)


Podijeli: Facebook Twiter