Popolana: Voljom i upornošću djeca rastjerala oblake


Prvi dan rovinjske Popolane bio je u znaku mladih i njihovog sportskog nadmetanja. Na asfaltni su teren Trga maršala Tita izašle sve rovinjske škole - manje i veće, ali i klinci i klincezi gradskih vrtića - koji su u društvu svojih odgajateljica pjesmom i plesom otjerali oblake i teške kišne kapi. Jer, upravo u trenutku kada je kiša prijetila i tjerala mališane na povlačenje iz petnih su žila, uhvativši se za ruke pa u kolo, zapjevali dječji pjesmuljak "Voki/toki" i kiša je stala.

Istovremeno, dok su najmlađi pjevali, nešto starije volonterke, one Udruge umirovljenika, od ranog su jutra i ispod humanitarnog štanda prodavale majice s amblemom Popolane, koje je ove godine osmislila rovinjska umjetnica Marija Čurčić. Majice su prodavane po doista simboličnoj cijeni od 25 kuna, i kako doznajemo prvog je dana prikupljeno oko sedam tisuća kuna što je, kako mi vele, dosta s obzirom na (ne)vrijeme i činjenicu da je riječ o prvom prodajnom danu.

Inače, sva prikupljena sredstava od atraktivnih i veselih majica, kao i ostalih prodajnih radova i cvijeća, a to valja ponoviti - odlaze u korist Društva osoba s invaliditetom Rovinj. Uz štand i djecu, posebno "fotografirajuć" prizor bio je i onaj ulaska Rovinjskih mažoretkinja i Limene glazbe na Gradski trg. Tu sliku, njihovo stupanje i energične zvuke limenjaka, mnogi su želji ovjekovječiti, pa su uz fotoaparate počesto iskorištavani i svemogući mobiteli. 

Za subotu je također pripremljen bogat program zbivanja. I dok će se na centralnoj pozornici, a to je Trg maršala Tita, odvijati program pod nazivom "Raspjevani Rovinj", u moru će se podvodno ribariti, odnosno s obale Valdibore, natjecati u udičarenju. Popodne će biti ispunjeno raznim sportskim natjecanjima, a moći će se kušati i riblji ručak kojeg će od ulova ribiča pripremiti članovi Udruge Kuća o batani.

Dan/večer završava ovogodišnjom novošću 9. Popolane, a ona se zove Night City Trail (Noćna utrka). (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter