Glas Istre
Nedjelja
30.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
30.04

Popolana u znaku sportskih nadmetanja

Objavljeno: 21.04.2017 | 16:12 Zadnja izmjena: 21.04.2017 | 16:13 0 komentara

Prvi od ukupno tri dana rovinjske Popolane, tradicionalno je bio u znaku sportskih natjecanja i nadmetanja između najmlađih građana.

Trg maršala Tita, danas okupan suncem dodatno su razveselili i ispunili glasovi mališana - djece rovinjskih vrtića "Neven" i "Naridola" koji su u pratnji odgajateljica i animatora Maistre prijepodnevne sate iskoristili za bezbrižnu igru i simpatično nadmetanje u spretnosti i vještinama njihove dobi. Nešto kasnije, Trg su zauzeli učenici koji su demonstrirali svoje sportsko-rekreativne programe kojima se nastupom pridružila i Plesna skupina Roxanne.

Sutrašnji dan već oko 8 sati započinje prvenstvom u podvodnom ribolovu kao i natjecanjem u sportskom ribolovu. Subotnja su događanja zanimljiva i zbog Danca festivala 2017. godine koji započinje u 11 sati pod motom "Go out and dance" a koje će se održati pod dirigentskom palicom Plesne skupine Roxanne i okupiti  čak 17 plesnih udruga iz zemlje i inozemstva. Također, najavljena su i dva atraktivna turnira- šahovski, koji će okupiti najjača imena u Županiji, kao i u električnom pikadu. Podsjetimo, Popolana je sportsko-humanitarna manifestacija ( novac prikupljen od prodaje majica s logom ide u korist Društva osoba s invaliditetom) koja  okuplja veliki broj sudionika i koji bi ove godine trebao biti nešto niži od zavidne brojke dvije tisuće. Inače, istaknimo i da je u njeno organiziranje uključeno 150 sportskih radnika i oko 250 volontera- prijatelja sporta i rekreacije. (N. O. R.)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik