Popadić: Srbi u Istri podupiru IDS, a ne Kajina

Slavica Popadić (M. MIJOŠEK)
Slavica Popadić (M. MIJOŠEK)

Dojučerašnja predsjednica rovinjskog SDSS-a i zamjenica predsjednice županijskog odbora te stranke Slavica Popadić rekla je danas da je glavni razlog njena istupanja iz stranke različit politički stav u vezi s lokalnim i županijskim izborima. Naime, ona se, veli, ne slaže s odlukama na razini županijskog SDSS-a u vezi s koalicijom SDP - HSU - Kajin, kao ni s vođenjem županijskog odbora.

- Po mom uvjerenju, većina pripadnika srpske zajednice na području Istre podržava aktualnu vladajuću stranku i program IDS-a, koju također i ja osobno podržavam. Većina građana Istre, dakle i pripadnika srpske nacionalne manjine, dala je povjerenje toj stranci u proteklim mandatima, i prepoznali su njen program i rad, što ujedno potvrđuje da je IDS radio na dobrobit svih građana Istre. Na prošlim je lokalnim izborima SDSS izašao samostalno u Rovinju i Puli, gdje je dobio zanemariv broj glasova u odnosu na broj pripadnika srpske nacionalne manjine, ističe Popadić.

Sigurno je da trebaju postojati srpske asocijacije u Istri, zbog promicanja i očuvanja obilježja zajednice, ali to ne mora nužno biti kroz političku stranku, kaže ona.

- Srbi su se tek nedavno organizirali na širem području Istre kroz vijeća i udruge, a prije nekoliko dana su se srpske asocijacije i institucije povezale u koordinaciju srpskih institucija Istre, koja broji 15 članova vijeća i udruga.

Šira zajednica Srba u Rovinju, čija sam ja članica, također podržava IDS. Ja ću sa svoje strane nastaviti s aktivnostima kao članica Vijeća srpske nacionalne manjine Rovinja, Zajednice Srba Rovinja i Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine te kao potpredsjednica Koordinacije srpskih institucija naše županije, istaknula je Popadić.

Osvrnuvši se na istupanja rukovodstva SDSS-a Pule iz stranke, kao i člana Županijskog vijeća Voje Kličkovića, Popadić je naglasila da su upravo to bili pokazatelji da je trebalo i ranije nešto poduzeti u djelovanju i radu stranke. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter