Ponovni radovi na kanalizaciji u Flaciusovoj ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom poslijepodneva radnici u Flaciusovoj ulici, u kojoj su nedavno postavljene nove kanalizacijske cijevi u sklopu izgradnje oborinskog kolektora, privlačili su pažnju. Prije svega, vozača koji su ih morali obilaziti, ali i brojnih znatiželjnika koji su zavirivali želeći znati što se ponovno radi na dionici koja je ne tako davno asfaltirana i otvorena za promet. Pojavila se i priča da je riječ o saniranju plastičnih cijevi koje su nedavno ugrađene u zemlju, ali još nisu u upotrebi, jer u njih prodire more. No, kako saznajemo od direktora Herculanee Igora Starog, nema mjesta strahu da nešto ne valja s izvedenim radovima, jer je riječ tek o provjeri sustava prije njegovog puštanja u funkciju.

- Kada se završe svi radovi na izgradnji kanalizacije, pustimo kameru te se tlačnom probom utvrđuje ima li propuštanja na spojevima. Riječ je o uobičajenim radovima koji imaju za cilj da taj sustav, kada se počne upotrebljavati, bude u cijelosti ispravan i siguran. Tako se i sada provjerava ima li propuštanja na spojevima i tamo gdje se ona uoče, odmah se otklanjaju. Primjerice, na dva mjesta na dionici unutar Uljanika kamerom je uočen kontrapad i tada je to izvođač, o svom trošku, sanirao, rekao je direktor Stari.

Na upit kada će se novi dio kanalizacije profunkcionirati, odgovorio je da im je izvođač radova dao nalog za primopredaju gradilišta, ali da to ipak nije brza i jednostavna procedura, upravo zbog brojnih provjera, a više o svemu bit će javnosti obznanjeno idućeg tjedna. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter