Polarni doček Nove godine u Istarskim toplicama

Istarske toplice (G. Č. Š.)
Istarske toplice (G. Č. Š.)

U redakciju nam se javila Nada Šverko iz Pule i požalila na uvjete koje je zatekla u Istarskim toplicama. Pojasnila je da je tamo boravila nekoliko dana u aranžmanu dočeka Nove godine, u društvu osam prijatelja i prijateljica. "Objekt Istarske toplice ne zaslužuje niti jednu zvjezdicu, to je ispod nule, kategorija žnj", žestoko je opalila po ovom turističkom resortu kraj Buzeta Nada Šverko te dodala da su tijekom boravka imali brojne neugodnosti.

Za 200 eura po osobi

- Još u listopadu smo rezervirali smještaj u novom dijelu Toplica, a smjestili su nas u stari dio. Žalili smo se i od nas osam u grupi, za dvoje su našli smještaj u obnovljenom krilu. No, na koncu, uvjeti se nisu razlikovali. Grijanja nije bilo, klime nisu radile, a ako su radile, puhale su hladni zrak. Bilo je tako hladno da smo morali grijati plahte na uljnom radijatoru. Sveprisutna je prljavština, a fotografirali smo i žohara u kupaonici. Nije bilo krutog ni tekućeg sapuna. Čistačice nisu ni stavljale sapune. Na starom TV-u vidjeli su se, "kroz snijeg", samo 1. i 2. program HTV-a. Kada za kupanje nema emajla, crna je. U restoranu hotela nije bilo voća, kolača, niti brioša. Kada smo se žalili na recepciji, poručili su nam da će nam dati grijalice, puhalice i popust. Na koncu smo to iskustvo platili 200 eura po osobi, ogorčena je Nada Šverko.

I njezini prijatelji s kojima je boravila u Istarskim toplicama, a s kojima smo razgovarali, potvrdili su nam njezine riječi, ali su zatražili da im ne objavimo imena i prezimena. Iz uprave Istarskih toplica odgovaraju da su, s obzirom na vrlo niske temperature, u pojedinim danima i do minus devet stupnjeva Celzijusa, poduzeli dodatne napore da se prostori objekta dodatno ugriju i da boravak svim gostima bude što udobniji.

Popusti zbog propusta

- Sve sobe, kao i zajednički prostori našeg objekta, redovito se čiste i održavaju. Gospođa je u toj sobi ostala cijelo vrijeme te je za svoj boravak dobila 20 posto popusta, uz dodatnih 10 posto popusta za sljedeći dolazak kod nas na smještaj, odgovorili su ukratko iz Istarskih toplica. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter